21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Ενεργοποιούνται και τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί το σχέδιο δράσης που θέλει και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου έρχονται να αποφορτίσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, λειτουργώντας 24 ωρες το 24ωρο.

Η αρχή, σε επίπεδο Κρήτης, θα γίνει στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν εντός της ημέρας, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Η ίδια απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την πιθανή ημερομηνία της λήξης του συναγερμού. “Αυτός ο μήνας είναι κρίσιμος, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού” τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει “να τηρούνται πιστά τα μέτρα υγιεινής”.

Ευχαριστώντας όλους τους κατοίκους της Κρήτης για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμμόρφωσης το οποίο έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα, εξέφρασε την ανάγκη να συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο η μη συμμετοχή σε συναθροίσεις και ο ατομικός περιορισμός.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει από τον Γενάρη.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση “2”. Επάρκεια υπάρχει και σε κλίνες: Περί τις 250 για ήπια περιστατικά, αριθμός ο οποίος μπορεί να αυξηθεί “ακόμα περισσότερο” εάν κριθεί αναγκαίο. Το αυτό ισχύει και για τις ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού

Όσον αφορά την κατάσταση των ασθενών, σε όλους έχει δοθεί εξιτήριο πλην της 63χρονης από την Αργεντινή, η οποία μπορεί να αποσωληνώθηκε, ωστόσο εξακολουθεί και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα για την πορεία της υγείας της.

Η κ. Μπορμπουδάκη εξήρε την “επιστημονική επάρκεια του Βενιζελείου” , λέγοντας ότι είναι “κρίμα να βγαίνουν προς τα έξω φωνές που αδικούν τη δυναμική του”.

Σίγουρα, όπως ανέφερε, σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις παρουσιάζονται “αστοχίες” οι οποίες όμως “διορθώνονται”.

Το Βενιζέλειο, συνέχισε, έχει αποδείξει ότι “διαχειριστικά μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρέχοντας υψηλού βαθμού και επιπέδου υπηρεσίες Υγείας”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ συνέστησε να “αφήσουμε στην άκρη πράγματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ανασφάλεια”, υπογραμμίζοντας πως τα νοσοκομεία του νησιού “ είναι έτοιμα να διαχειριστούν βάσει πρωτοκόλλου κάθε πιθανό περιστατικό”.

Τόνισε δε με νόημα πως “πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε”.

Τα μέσα ατομικής προστασίας είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Υγειονομικής Περιφέρειας.

"google ad"

Η προστασία “των βασικών μας συνεργατών – γιατρών και νοσηλευτών” είναι εκ των βασικών προτεραιοτήτων της κ. Μπορμπουδάκη. “Αλίμονο εάν βάζαμε σε κίνδυνο της υγεία τους” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Υπάρχουν οι απαιτούμενες προμήθειες από την κεντρική αποθήκη του Υπουργείου και από δωρεές συμπολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συγκινητική συμβολή τους” υπογράμμισε η ίδια, επισημαίνοντας την αξία της συνετής και ορθής χρήσης των ατομικών μέσων ατομικής προστασίας.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...