14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Εξέπνευσε ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών του ατυχήματος στο Blue Horizon

Ημερομηνία:

Πέθανε ο εγκαυματίας εργαζόμενος που τραυματίστηκε στο ατύχημα στο πλοίο της Blue Horizon στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για 30χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευτόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από την έκρηξη που σημειώθηκε στο πλοίο της γραμμής κατά τη διάρκεια επισκευών που γινόταν.

Ο άνδρας εξέπνευσε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι από το ατύχημα προκλήθηκαν 4 τραυματισμοί εργαζόμενων, δύο εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση εκ των οποίων ο ένας εξέπνευσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το ατύχημα προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρηση

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το ατύχημα προκλήθηκε, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή ατμού και από αυτήν να τραυματιστούν οι τέσσερις εργαζόμενοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η  Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Να σημειωθεί πως εκτεταμένες εργασίες εκτός ναυπηγείου δεν επιτρέπονται χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ωστόσο φως στο συμβάν αναμένεται να ρίξουν οι αρμόδιες αρχές με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη , κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...