Κρήτη: Επέλαση πεταλούδων καταστρέφει τις καλλιέργειες ντομάτας

Κανένα σχόλιο

Συγκεκριμένα ολοκληρωτική στο 100% των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας, στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου Κρήτης, είναι η καταστροφή από την επέλαση της φονικής πεταλούδας με την ονομασία Tuta Absoluta.

Οι συγκεκριμένες πεταλούδες έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους αγρότες.

Έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης

"Sponsored links"

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, οι όποιες προσπάθειες προστασίας του προϊόντος έπεσαν στο κενό με τη μη ένταξη της Κρήτης στο πρόγραμμα «Κομφούζιο» και η επέλαση του εντόμου προκαλεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρητης έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διασφαλιστεί η έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις