Κρήτη: Επιχειρηματίες και… νύφες σε απόγνωση

Κανένα σχόλιο

Γάμοι, βαφτίσια, εκδηλώσεις σε άγνωστα νερά. Επιχειρηματίες και νύφες σε απόγνωση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, ίσως θα ήταν ένας μεγάλος πλην αστείος τίτλος μιας κωμωδίας, αν η χώρα δεν βίωνε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω κοροναϊού. Από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε ανακοινώθηκαν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τόσο οι επιχειρηματίες και οι προμηθευτές όσο όμως και οι γαμπροί, νύφες και γονείς βρίσκονται σε μια διαρκή αγωνία αναφορικά με το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Κι αυτό γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει απαγόρευση άνω των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ως τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο στην Κρήτη είναι γνωστό πως ένας γάμος δεν οργανώνεται τις τελευταίες πέντε ημέρες. Ασφαλώς και οι επιχειρηματίες πρέπει να γνωρίζουν με ποιες συνθήκες θα κινηθούν οι καταστάσεις όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, οι προμηθευτές οφείλουν να γνωρίζουν τις παραγγελίες για τον προγραμματισμό τους, αλλά και οι διοργανωτές αν θα μπορέσουν να … παντρευτούν ή να βαπτίσουν τα παιδιά τους.

"Sponsored links"

Μέχρι στιγμής πάντως, αυτό που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι διαρκείς ακυρώσεις εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη, είτε από την πλευρά των διοργανωτών είτε από την πλευρά των επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας και διαρκών αλλαγών.

Ακόμα και σε περιπτώσεις μικρών γάμων, οι καταστάσεις είναι οριακές και ασφυκτικές αφού το όριο των 100 ατόμων για την Κρήτη είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψει ακόμα κι ένα πολύ μικρό «κάλεσμα», με δεδομένο ότι ο αριθμός συμπεριλαμβάνει και το προσωπικό των καταστημάτων.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι επιχειρηματίες όλης της Κρήτης ζητούντη βοήθεια του ίδιου του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος και μπορεί να έχει έναν αμεσότερο δίαυλο επικοινωνίας με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει όχι μόνο όλο τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο.

Ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου παράλληλα, έχει ήδη προσκαλέσει όλους τους επιχειρηματίες που έχουν άδεια μαζικής εστίασης άνω των 100 ατόμων σε μια Παγκρήτια Σύσκεψη στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις