20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Θεατρικές παραστάσεις στα καταστήματα κράτησης

Ημερομηνία:

Σειρά θεατρικών παραστάσεων θα πραγματοποιηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της Κρήτης, μέσα από τη σχετική χρηματοδότηση της Περιφέρειας,

Όπως ανακοίνωσε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη η «Περιφέρεια στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής υλοποιεί μία σειρά από θεατρικές παραστάσεις που θα παρακολουθήσουν οι κρατούμενοι. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία των κρατουμένων η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους από τη μία, και από την άλλη η δημιουργία διόδων επικοινωνίας με την κοινωνία. Αγκαλιάζουμε, προωθούμε τέτοιες προσπάθειες, θεωρούμε σαν Περιφέρεια Κρήτης ότι το θέατρο αποτελεί πολιτισμική «τροφή», είναι βασικός πυλώνας για τη σύγχρονη κοινωνία μας, και σε αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι έγκλειστοι». Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης ευχαρίστησε για την συνεργασία τις διοικήσεις, το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης, όπως επίσης τον προϊστάμενο και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Σπύρος Επιτροπάκης ανέφερε, ότι, στην παράσταση που θα δοθεί στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά, θα παραβρεθεί και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, επικροτώντας τις παραστάσεις, ούτως ώστε η καλή πρακτική να υλοποιηθεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Οι παραστάσεις

Το θεατρικό έργο που έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί είναι η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.
Οι παραστάσεις θα δοθούν ως εξής :
1.Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
α. Κατάστημα Κράτησης Αγιάς, στις 23-5-2018
β. Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης, στις 24-5-2018
2.Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, στις 7-6-2018

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...