16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Καταγγελίες για οχλήσεις διευθυντών υπό κατάληψη σχολείων από αστυνομικούς

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης, κατήγγειλε σε τηλεοπτική παρέμβασή του τις οχλήσεις αστυνομικών σε διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρηγάκη, δύο διευθυντές σχολείων του Ηρακλείου που ήταν υπό κατάληψη δέχτηκαν όχληση από ένστολη υπηρεσία ζητώντας τους στοιχεία για τις καταλήψεις αλλά και ονόματα μαθητών.

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: «Να πάρει θέση ο Χρυσοχοΐδης για το περιστατικό»

Σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Διονύσης Καλαματιανός, αναφέρθηκαν στις καταγγελίες του κ. Ρηγάκη.

«Έντονη ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες ότι ένστολοι ζήτησαν, με αντιδημοκρατικό και ασφαλίτικο τρόπο, από δύο διευθυντές σχολείων του Ηρακλείου Κρήτης τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων.

Οι καταγγελίες έγιναν δημοσίως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρία Ρηγάκη και προκαλούν ανατριχίλα αφού αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες, μαύρες για τον τόπο και τη Δημοκρατία εποχές.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση για τις καταγγελίες και να διατάξει άμεσα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Από την 7η Ιουλίου του 2019, έως σήμερα, προφανώς με πολιτική απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν ανηλεή αγώνα τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας ενώ νωπές είναι οι μνήμες από τις ασχήμιες ακραίας αστυνομικής βίας ενάντια σε φοιτητές.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το δόγμα του τρόμου και της πάταξης που εφαρμόζει εδώ και 16 μήνες η Νέα Δημοκρατία δεν θα περάσει ακόμη και σε μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το καταγγελθέν περιστατικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών, πάντως, διαρκώς εκφράζει την αντίθεση της σε πρακτικές που τη φέρνουν απέναντι στην κοινωνία και δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα ανεχθεί να στιγματίζεται από τη δράση ακροδεξιών μονάδων εντός της ΕΛΑΣ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...