Κρήτη: Μόνη λύση φέτος να ξαναγυρίσουμε στη σταφίδα – Η σουλτανίνα δεν μπορεί πλέον να απορροφηθεί από τα οινοποιεία

Κανένα σχόλιο

Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στον τρυγητό και οι δεξαμενές των οινοποιείων της Κρήτης είναι ασφυκτικά γεμάτες, ο τουρισμός απορροφά ελάχιστες ποσότητες και οι αμπελουργοί κάθονται πλέον σε “αναμμένα κάρβουνα”.

Σανίδα σωτηρίας για να μην χαθεί τελείως η χρονιά είναι το μέτρο της απόσταξης ,που δυστυχώς προχωρά με ρυθμούς χελώνας δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους παραγωγούς που βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται.
Και επειδή ο κόσμος πρέπει να ανταμειφθεί για τον κόπο του οι συνεταιριστές θεωρούν ότι μια εναλλακτική λύση είναι η παραγωγή σταφίδας αφου και η ΚΣΟΣ αλλά και οι ιδιώτες έχουν δεσμευτεί να απορροφήσουν όλη την σταφίδα που θα παράξει ο νομός και μάλιστα σε αρκετά καλές τιμές.
δεξαμενη Παλιανης

Σταφίδα προτείνει ξανά και ξανά και ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, μιας και οι δεξαμενές της Παλιανής έχουν μεγάλα αποθέματα κρασιού και θα είναι δύσκολο για την Οργάνωση να πάρει μεγάλες ποσότητες σουλτανίνας.

“Αν κάνουμε την πράξη μας, λέει ο κ. Γαβαλάς, 3.500 με 4.000 τόνους σταφυλιών μας κάνουν 1.000 τόνους σταφίδα περίπου, οπότε με αυτον τον τρόπο υπάρχει μια μεγάλη αποσυμφόρηση για τα οινοποιεία.”

"Sponsored links"

Σταφίδα λοιπόν γιατί φέτος όλοι φοβόμαστε ότι τα σουλτανιά δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν απο τα οινοποιεία αφου το βάρος θα πέσει στα ποικιλιακά οινοστάφυλα και ελάχιστες ποσότητες σουλτανίνας θα καταλήξουν στη στοίβα.

Άντε να ξαναδούμε οψιγιάδες στην Κρητική ύπαιθρο και το χρυσοφόρο προϊόν της Κρήτης να ξαναγεννηθεί έστω και με το ζόρι,  μιας και οι παραγωγοί θέλουν να αποφύγουν την διαδικασία της σταφιδοποίησης αφού έχουν “κακομάθει” τα τελευταία χρόνια πηγαίνοντας την σουλτανίνα στα οινοποιεία.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις