16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Νεοναζί απειλούν και τραμπουκίζουν μετανάστες εργάτες

Ημερομηνία:

Καταγγελία για τραμπουκισμούς και απειλές από νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Ζαρό Ηρακλείου εξέδωσε η «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλονται εκφοβισμοί και απειλές σε βάρος αλλοδαπών εργατών από βαλκανικές κυρίως χώρες, σε μια περίοδο όπου έχει ξεκινήσει το μάζεμα των ελιών στο νησί.

Αναλυτικά, η ανάρτηση από την «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες»:

“Μαθαίνουμε πως στην ευρύτερη περιοχή του Ζαρού, κάποια γνωστά “φίδια” βγήκαν για ακόμα μία φορά από τις τρύπες τους.

Αυτή τη φορά τα έβαλαν με εργάτες γης που έρχονται αυτό το διάστημα από βαλκανικές χώρες και απασχολούνται στο λιομάζωμα (με τρίμηνη άδεια εργασίας – νόμιμοι).

Τα μεροκάματα που κάνουν φυσικά και δεν είναι περιζήτητα από ντόπιους, μιας και η εργασία είναι δύσκολη και τα τελευταία χρόνια αρκετά κακοπληρωμένη.

Το αποτέλεσμα των τραμπουκισμών (επίθεση την Κυριακή και σήμερα σπάσιμο πόρτας, εισβολή σε σπίτι και απειλές με μαχαίρι), ήταν να φύγουν απ΄ την περιοχή οι εργάτες. Στη συνέχεια μάθαμε ότι η τοπική κοινωνία, δεν έδωσε καμία σημασία: ένα “δε βαριέσαι, συμβαίνουν αυτά, από τον τάδε” ή ακόμα και γέλια ήταν η απάντηση.

Υπενθυμίζουμε πως το φθινόπωρο του 2012, μέλη της Χ.Α. ξυλοκόπησαν άτομα που πήγαν να μοιράσουν κείμενο για τον αντιφασισμό, εν όψει και της επίσκεψης Κασσιδιάρη στη Χερσόννησο, και η δίκη εκκρεμεί ακόμη, ενώ πάλι, οι αντιδράσεις του χωριού ήταν “χλιαρές”…

Δεν ξέρουμε αν μια από τις αιτίες είναι το ξέπλυμα της νεοναζιστικής συμμορίας από την κυβέρνηση, όμως καμία επίθεση, καμία ρατσιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, και το ίδιο εγκληματική είναι η σιωπή της κοινωνίας. Είναι συνενοχή!

Καμία ανοχή σε παρόμοιες τακτικές και συμπεριφορές, κανένας μόνος, καμία μόνη, απέναντι στη δολοφονική συμμορία των τραμπούκων.

Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση που έκανε η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, καθώς και βάσει προηγούμενων γεγονότων που έχουν συμβεί στο παρελθόν στην περιοχή αυτή, καλούμε σε αντίφα συνέλευση την Παρασκευή 16/12, 19:00 στην κατάληψη Ευαγγελισμού.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποδηλατοπορεία από τα σχολεία της Κοραή

Στην ποδηλατοπορεία με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις...

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...