17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ η καταστροφή από τον δάκο! Κατολίσθηση της τιμής του ελαιολάδου λόγω των δασμών του Τραμπ

Ημερομηνία:

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι αυτή την ώρα η τεράστια καταστροφή που καταγράφεται τη φετινή ελαιοκομική περίοδο από τον δάκο. Το θέμα, συζητείται, με αφορμή ερωτήσεις των παρατάξεων “Η Κρήτη Μπροστά” και Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκτίμησε ότι “η ζημιά στην Κρήτη θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια” και πρόσθεσε “όλοι μαζί να διεκδικήσουμε να πάρουν οι παραγωγοί μας αποζημιώσεις. Η ζημιά στον πρωτογενή τομέα είναι πολύ μεγάλη. Η οικονομία της Κρήτης αν λάβουμε υπόψιν μας και τα 100 εκατομμύρια ευρώ της Thomas Cook, χρειάζεται στήριξη. Σε περιοχές του βορρά η καταστροφή είναι ολική από το δάκο”.

Ο κ. Αρναουτάκης, σημείωσε παράλληλα ότι πρέπει “να είμαστε όλοι ενωμένοι για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη δακοκτονία” και χαρακτήρισε “επιτακτική” την ανάγκη να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί. “Ο Υπουργός θα είναι στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, να δούμε εάν μπορούμε κι από εκεί να έχουμε κάποια οικονομική στήριξη ειδικά στις περιοχές του βορρά με την ολική καταστροφή” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας ότι “έχουν ήδη γίνει επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Σε παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι “βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό της τιμής του ελαιολάδου λόγω των διεθνών εξελίξεων με τους δασμούς του Τραμπ κλπ. “Χρειάζεται εθνική στρατηγική, εθνικό συμβούλιο για το ελαιόλαδο”.

https://www.cretalive.gr/crete/kseperna-ta-100-ek-eyro-h-katastrofh-apo-ton-dako-1107952

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...