Κρήτη: Ξύρισε το μούσι του μετά από 50 χρόνια για τα παιδάκια με καρκίνο!

Κανένα σχόλιο

Μια συμβολική κίνηση με μεγάλη κοινωνική αξία. Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε ο 71χρονος Χρήστος, Chris Moorey, Βρετανός στην καταγωγή, αλλά εγκατεστημένος εδώ και δεκαετίες στην Ελούντα, να οργανώσει μια καμπάνια δωρεών για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ογκολογική Κλινική Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως η αγάπη για τα παιδιά, για τον συνάνθρωπο και τη ζωή μπορεί να είναι πιο δυνατή από κάθε συνήθεια που έχουμε ως άνθρωποι ή κάθε αγαθό.

Σε κείμενο που ο ίδιος δημοσίευσε αναφέρει:

"Sponsored links"

«Είμαι Βρετανός πολίτης και διαμένω μόνιμα στην Ελούντα. Είμαι 71 ετών. Δεν έχω ξυρίσει το μούσι μου ποτέ, για 50 συναπτά έτη. Το ξύρισα, προκειμένου να συγκεντρώσω χρήματα για την Κλινική Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Εάν κάποιος θέλει να συνεισφέρει, μπορεί να το κάνει στο British Food Shop, στον δρόμο της Κριτσάς, στο Rudi’s bar και το Kaaren’s bar στην Ελούντα».

Ο Κρις αποφάσισε να στηρίξει με τον δικό του, συμβολικό αλλά διακριτό τρόπο τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Καταφέρνει με τη στάση και τη συμπεριφορά του να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της κοινωνίας και τα συναισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς που έχει κάθε άνθρωπος, και ήδη στο στενό και κοντινό του περιβάλλον, που είναι γνωστό, η ιδέα του βρίσκει ανταπόκριση.

Σε νεότερο μήνυμα λίγο αργότερα, ενημερώνοντας τους φίλους του για τις εξελίξεις, γράφει: «Σύντομη ενημέρωση: Οι δωρεές υπερβαίνουν μέχρι στιγμής όλες τις προσδοκίες: πάνω από 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που εισπράχθηκαν στο Just Giving, στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις