Κρήτη: Οι ιερείς δίνουν χρήματα από τον μισθό τους για τους πλημμυροπαθείς

Κανένα σχόλιο

Να δείξουν την έμπρακτη αρωγή τους προς τους πλημμυροπαθείς, που επλήγησαν από τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας, καλεί τους ιερείς της Κρήτης, η Ενωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (ΕΣΚΕΚ).

Οπως ανακοίνωσε η Ενωση Συνδέσμων Κληρικών, κατά την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε να συγκεντρωθεί από τον μισθό των ιερέων της Κρήτης ένα ποσό για τους πλημμυροπαθείς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για καθορισμένο ποσό ή αν έγκειται στην ευχέρεια του κάθε ιερέα.

"Sponsored links"

Στην ίδια συνεδρίαση, οι ιερείς αποφάσισαν να παραμείνουν σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί  από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ) και τον Ιερό Σύνδεσμό Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) όσον αφορά την αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του συντάγματος που αφορούν την ουδετεροθρησκεία της Ελληνικής πολιτείας και την Ελληνική οικογένεια αντίστοιχα, καθώς και το μισθολογικό των ιερέων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις