Κρήτη: Οι ψαράδες γυρίζουν με τα δίκτυα γεμάτα λαγοκέφαλους

Κανένα σχόλιο

Εντείνονται τα σχετικά με την παρουσία του λαγοκέφαλου προβλήματα στην περιοχή της Σητείας. Τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες αλιείς επιστρέφουν από το ψάρεμα στον κόλπο της Σητείας έχοντας αλιεύσει πολλούς, και βέβαια με κατεστραμμένα δίκτυα.

«Το πρόβλημα», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σητείας κ. Δημήτρης Τσιριγώτης, «είναι τεράστιο, υφίσταται εδώ και περίπου δύο χρόνια και δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό από τους υπευθύνους για την αντιμετώπισή του.

"Sponsored links"

Οι αλιείς της περιοχής εκπέμπουν SOS.

Τα λαγόψαρα πληθαίνουν και τα ψάρια εξαφανίζονται. Παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του καταστροφικού λαγόψαρου. Τις δε τελευταίες ημέρες, οι βάρκες των αλιέων γεμίζουν με λαγόψαρα αντί για ψάρια γεγονός πολύ ανησυχητικό.

Εάν δεν γίνει κάτι, η καταστροφή για εμάς θα είναι μεγάλη, αφού στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα προστεθεί αυτό της συνεχούς καταστροφής των αλιευτικών, των δικτύων και το μεγαλύτερο όλων, ότι δεν θα έχουμε ψάρια κάποια στιγμή στη θάλασσά μας».

Μαρίζα Ψαράκη- anatolh.com

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today