14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου προέτρεψε το θύμα του βιασμού να ανακαλέσει τη μήνυσή της!

Ημερομηνία:

Αναβλήθηκε σήμερα για τις 19 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού μια ανήλικης, πριν 18 χρόνια αθλήτριας, από τον τότε προπονητή της στην Ιεράπετρα που είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη!

Η υπόθεση, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Όμως ο κατηγορούμενος ζήτησε την αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε, όπως σχολίασαν στο Cretalive, παράγοντες της δίκης κυρίως από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η προτροπή του προέδρου της έδρας ο οποίος, όπως επισήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, κάλεσε την παθούσα και αφού της διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες καταθέσεις της όπου ανέφερε το Θεό και τον πνευματικό της, την προέτρεψε να ανακαλέσει τη μήνυση, λέγοντας ότι η κοινωνία έχει πάρει το μήνυμα και ο κατηγορούμενος ήδη έχει εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή.

Η κοπέλα ήταν αρνητική, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος δεν της ζήτησε καν «συγγνώμη» και είπε πως η ίδια εκπροσωπεί ουσιαστικά όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποίηση …

Ο δικηγόρος της, κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης ανέφερε μάλιστα στο Cretalive ότι «Με έκπληξη είδαμε την υπερβάλλουσα προσπάθεια του προέδρου ώστε η παθούσα να ανακαλέσει συγχωρώντας τον κατηγορούμενο»!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...