Κρήτη: Πτώση 20% στις τιμές των ενοικίων λόγω κορωνοϊού

Κανένα σχόλιο

Του Αντώνη Παντινάκη

Πτώση των ενοικίων γύρω στο 20% έφερε η πανδημία του κορωνοϊού! Ο αριθμός των προσφερομένων κατοικιών αυξήθηκε, με συνέπεια να μειωθούν τα μισθώματα.

“Ο τουρισμός εφέτος προβλέπεται ότι θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έτσι, αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τα νοίκιαζαν με βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb, έχουν αρχίσει να στρέφονται στην μακροχρόνια μίσθωση” εξηγεί ο κ. Κώστας Αράπογλου, δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Όσον αφορά την επαγγελματική στέγη, “τα κεντρικά μαγαζιά είναι πάντα περιζήτητα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα, άρα δεν έχουν πέσει κι οι τιμές”, αναφέρει ο κ. Αράπογλου.

Σαφέστατα πιο οικονομικές λύσεις υπάρχουν “σε συνοικίες ή σε δρόμους με χαμηλότερη εμπορικότητα” θα προσθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως “σε αυτή την περίπτωση έχουμε μία μικρή μείωση των προσφερομένων ενοικίων”.

Περιζήτητοι παραμένουν οι μεγάλοι χώροι, άνω των 150-200 τμ, για την στέγαση γραφείων.

Τα δύο σενάρια

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας δεν έχουν φανεί ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου. “Θα φανούν τον επόμενο χρόνο” εκτιμά, και “θα εξακολουθούν να επηρεάζουν για μία διετία”, ακόμα, “την τοπική αγορά, γιατί η οικονομία του νησιού εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό”.

Όπως θα υπογραμμίσει, “ουσιαστικά είναι μία χαμένη οικονομική χρονιά, κι όσα επαγγέλματα εξαρτώνται από τον τουρισμό, θα έχουν οικονομικό πρόβλημα. Αυτά τα χρήματα αφαιρούνται και από την αγορά ακινήτων, και από το εμπόριο”

Αυτό είναι και το καλό σενάριο που μας παρουσίασε · γιατί υπάρχει και το κακό κι απευκταίο: “Ένα δεύτερο lockdown, θα είναι καταστροφικό για την οικονομία”!

cretalive.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις