Κρήτη: Σε πλειστηριασμό για 13 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο που διέμενε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Κανένα σχόλιο

Με τιμή εκκίνησης τα 13 εκ. ευρώ, βγαίνει την Τετάρτη σε πλειστηριασμό ξενοδοχείο της Σταλίδας όπου στο παρελθόν έχει γίνει γνωστό λόγω (και) της διαμονής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υψηλό ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Aktia Lounge hotel & Spa της εταιρείας Ανθούσα Hotels που εκπλειστηριάζεται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για την ξενοδοχειακή μονάδα, που διαθέτει συνολικά 202 δωμάτια και εκποιείται με τιμή εκκίνησης 13 εκατ. ευρώ, ενδιαφέρονται 4-5 σχήματα.

"Sponsored links"

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτήρια. Το 2007 η εταιρεία είχε λάβει ομολογιακό δάνειο, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, σε ελβετικό φράγκο του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Έτσι, ακολούθησαν οι πλειστηριασμοί. Αρχικά το ξενοδοχείο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2017, με τη διαδικασία να μην πραγματοποιείται για διαδικαστικούς λόγους. Πλέον ακολουθεί αυτός της επόμενης Τετάρτης, με το ξενοδοχείο να φέρει υποθήκες και προσημειώσεις της τάξης των 33 εκατ. ευρώ από τις οποίες ποσό της τάξης των 27 εκατ. ευρώ είναι αποτιμημένο σε ελβετικό φράγκο.

Το ξενοδοχείο της ελίτ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και δεξιά του ο Στρατής Παπαγεωργίου στην παραλία του Anthoussa Beach στη Σταλίδα

Στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως Ανθούσα (σημ.: η Ανθούσα Παπαγεωργίου είναι η πρόεδρος της Ανθούσα Hotels), έχουν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικου κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε που είχε και σπίτι στην Κρήτη.

Παρότι το Aktia Lounge Hotel είναι σε άριστη κατάσταση, ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης ενδεχομένως να χρειαστεί να υλοποιήσει σημαντικές δαπάνες για την τακτοποίηση πολεοδομικών ζητημάτων.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανάμεσα στο ζεύγος Ανθούσα και Στρατή Παπαγεωργίου, στο ξενοδοχείο της οικογένειας

Δεδομένου ότι σε αντίθεση με μία παραδοσιακή αγοραπωλησία, όπου χωρίς βεβαίωση μηχανικού δεν λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση, στους πλειστηριασμούς, πολλές φορές, ο υπερθεματιστής βρίσκεται αντιμέτωπος με επιπρόσθετα έξοδα πολλών χιλιάδων εάν όχι εκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτό επειδή ένα ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί ενδέχεται να διαθέτει σειρά πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Το  κόστος μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, εάν η εισφορά σε χρήμα από την πράξη εφαρμογής ρυμοτομικών σχεδίων σε έναν Δήμο δεν έχει καταβληθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Η Λίσμπετ Πάλμε ανάμεσα σε Στρατή και Ανθούσα Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 1983

Και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου η επίλυση των προβλημάτων ενός ακινήτου, που αλλάζει χέρια μέσω πλειστηριασμών, μπορεί εκτός από χρήμα να απαιτήσει και χρόνο, όπως αναφέρθηκε στο πρόσφατο συνέδριο για την ακίνητη περιουσία Prodexpo.

capital.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις