17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: “Σε τραγική κατάσταση δεκάδες συμπολίτες μας”

Ημερομηνία:

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που δυσκολεύονται έως και αδυνατούν να εξασφαλίσουν – έστω – τα βασικά για τη διαβίωσή τους!

Δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι απευθύνονται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναζητώντας … οξυγόνο, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού.

“Δεν έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε την καθημερινή τους διαβίωση να εξασφαλίσουν!” δήλωσε στο Livetalks η κ. Ελένη Μανουσάκη, γενική γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Πληγή αποτελεί και η μαύρη εργασία, κι ιδίως εκείνοι που έμειναν… ξεκρέμαστοι μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων!

Ο κα Μανουσάκη ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του ΕΚΗ είναι “παρεμβατικός”, ενώ έψεξε την “μεγάλη απόκλιση σε αυτά που πραγματικά απορροφά ο κάθε εργαζόμενος και σε αυτά που εξαγγέλλονται” από την κυβέρνηση.

“Μια μεγάλη κατηγορία πολιτών”, είπε η γγ του Εργατικού Κέντρου “ενσυνείδητα επιλέγουν να φροντίσουν το “ψωμί” και τις “βασικές ανάγκες” των παιδιών τους, αφήνοντας να πάνε πίσω οι υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Ακόμα και την υγεία τους παραμελούν μη μπορώντας να πληρώσουν τους γιατρούς, υπογραμμίζει η κα Μανουσάκη.

Κάποιοι άλλοι, πάλι, μπορούν να καλύψουν ένα μόλις οικονομικό κομμάτι των οφειλών τους: Και για την πλήρη εξόφληση των λογαριασμών τους ζητούν να τους συμπληρωθεί το ποσό!

“Οι εισφορές των συναδέλφων προσδιορίζουν τα εισοδήματα του Εργατικού Κέντρου” ξεκαθαρίζει η γενική γραμματέας του ΕΚΗ. “Και με αυτή την μικρή δυνατότητα που έχουμε, κάνουμε ο,τι μπορούμε. Κι αυτό για εκείνους είναι μία μικρή ανακούφιση. Φέρνουν τον μισό λογαριασμό για να συμπληρώσουμε το υπόλοιπο μισό. Μας αφήνουν την ταυτότητά τους, να πάνε να πληρώσουν και να έρθουν πίσω και να δείξουν ότι όντως χρειάζονται το 20ευρω και 50ευρω”.

“Είναι τραγικό” διαπιστώνει καταληκτικά η κα Μανουσάκη, “διότι” ενώ το κράτος “φροντίζει με νόμους την τήρηση της καλής υγείας, της προστασίας μας, θα έπρεπε αντίστοιχα να φροντίζει και την επιβίωσή μας, που αυτή δεν είναι εξασφαλισμένη”.

Cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...