Κρήτη: Τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών αυξάνονται, οι ανάγκες μεγαλώνουν

Κανένα σχόλιο

Έξαρση σε κάθε μορφή κακοποίησης που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί, καταγράφεται σύμφωνα με τον διευθυντή της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου Γιάννη Μιχελινάκη και αυτό – όπως πρόσθεσε – κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υπηρεσιών που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολύ περισσότερα περιστατικά.

«Η κακοποίηση είναι δίπλα μας και καλό είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας και να παρεμβαίνουμε όταν ακούμε κάτι που θεωρούμε ότι δεν βαίνει καλώς» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1. Σημείωσε ότι ο κόσμος πια είναι πιο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος και καταγγέλλονται περισσότερα περιστατικά ωστόσο – όπως είπε – οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα αιτήματα για φιλοξενία πολλά. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, στη Λότζια.

Δεκατέσσερα αγόρια από 8 έως 17 ετών, φιλοξενεί η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου με την υποστελέχωση να είναι δραματική αλλά και μεγάλες ελλείψεις σε επίπεδο καθημερινότητας που αφορούν στη διατροφή, σε είδη προσωπικής υγιεινής και ρουχισμού. «Έχουμε τις ανάγκες που έχει καθημερινά ένα σπίτι, απλά εμείς είμαστε ένα μεγάλο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πάντως ότι είναι πολλοί οι εθελοντές που στηρίζουν χρόνια τώρα την στέγη προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες. Σήμερα στη Στέγη απασχολούνται μόλις 3 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 7!

"Sponsored links"

Ο κ. Μιχελινάκης απευθύνει κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Στέγης Φιλοξενίας Ανηλίκων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, στη Λότζια. Υπενθυμίζεται ότι από τις 17.00 έως τις 19.00 το απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα συναντηθεί με την Τέχνη τιμώντας την ημέρα του παιδιού. Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Περαντωνάκης θα διαβάσει κείμενα για παιδιά και εφήβους και η Νηπιαγωγός Ελένη Μπετεινάκη θα αφηγηθεί Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις