Κρήτη: Το ‘δαμε κι αυτό, τη νύφη παρέδωσε στο σύζυγο, ο πρώην της

Κανένα σχόλιο

Το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Πάνορμο Ρεθύμνου επέλεξε ένα ζεύγος Σουηδών για να δώσει όρκους αιώνιας πίστης.Είναι ο αγαπημένος τους τουριστικός προορισμός εδώ και χρόνια κι έτσι αποφάσισαν να τελέσουν τον γάμο τους στο γραφικό ψαροχώρι.

Δεν ήταν βέβαια ο πρώτος γάμος  ξένων επισκεπτών που παρακολούθησαν το περασμένο Σάββατο οι κάτοικοι του Πανόρμου.Έχουν συνηθίσει να καμαρώνουν νύφες και γαμπρούς από χώρες της Ευρώπης και να τους δίνουν τις ευχές τους για βίο ανθόσπαρτο,αυτή τη φορά όμως ο γάμος που έγινε θα συζητιέται για μέρες  στην τοπική κοινωνία αφού είχε κάτι που δεν το είχαν ξαναδεί.

Πριν το μυστήριο συγγενείς και φίλοι του ζεύγους που ήρθαν για την περίσταση από την Σουηδία,ντύθηκαν,στολίστηκαν και όλοι μαζί πήγαν στην πλατεία του χωριού  για τον …πρόγαμο.Μεταξύ των προσκεκλημένων,πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα παιδιά τόσο της νύφης όσο και του γαμπρού,από προηγούμενους γάμους τους,που έδειχναν αρκετά χαρούμενα για το γεγονός.

"Sponsored links"

Έκαναν μια χαρούμενη γιορτή τραγουδώντας και διασκεδάζοντας.Κι ύστερα ήρθε η στιγμή  που όλοι μαζί  κατευθύνθηκαν σε παρακείμενη βίλα, που είχε ενοικιάσει το ζεύγος, για την τελετή.

Κι όταν όλα ήταν έτοιμα,έφτασε η νύφη  με έναν κύριο να την κρατάει από το μπράτσο και να την παραδίδει στον νέο της σύζυγο.Δεν την παρέδωσε ούτε ο πατέρας της ούτε ο αδελφός της ούτε κάποιος άλλος συγγενής της.Την παρέδωσε στον γαμπρό δίνοντας τις κατάλληλες ευχές και συμβουλές,ο πρώην  σύζυγος της!

Έχουν να τη  λένε στο Πάνορμο και θα την διηγούνται για πολύ ακόμα αυτή την ιδιαίτερη παράδοση της νύφης στον γαμπρό.Κάτι τέτοιο δεν το έχουν ξαναζήσει και δικαιολογημένα το σχολιάζουν και γελώντας λένε για το… πόσο προχωρημένοι είναι οι πολίτες κάποιων άλλων ευρωπαϊκών  χωρών.

«Το’δαμε κι αυτό,ο πρώην  σύζυγος να παραδίνει την νύφη στον νέο της σύντροφο»σχολίαζαν με χιούμορ στην πλατεία του Πανόρμου οι κάτοικοι του χωριού.

rethnea.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις