Κρήτη: Τράπεζα έδωσε 400 δάνεια συνολικού ύψους 11.000.000 ευρώ δίχως να εισπράξει ούτε ευρώ

Κανένα σχόλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δικαστική έρευνα για το καθεστώς υπό το οποίο είχαν χορηγηθεί εκατοντάδες δάνεια κυρίως σε αλλοδαπούς από συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας στο νομό Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 400 δάνεια συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τώρα τα …ψάχνουν.

Τα δάνεια είναι «κόκκινα» και δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ από τους δανειολήπτες που εμφανίζονται στα χαρτιά.

"Sponsored links"

Το έργο της Δικαιοσύνης συνδράμουν στελέχη της ΔΟΥ που ερευνούν έναν-έναν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων είχαν εγκριθεί και εκταμιευτεί τα δάνεια αυτά προ κρίσης.

Γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στα δικαιολογητικά προκειμένου να εξακριβωθεί αν έγινε χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης «τρέχει» καθώς πιέζουν οι χρόνοι ενόψει του κινδύνου παραγραφής ενώ ο βασικός κορμός της έρευνας στρέφεται τόσο σε τραπεζικούς υπαλλήλους όσο και σε άτομα που είχαν το ρόλο του διαμεσολαβητή στην σύναψη των δανείων.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στην υπόθεση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις