15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Τριπλάσιος ο αριθμός των νεκρών από τροχαία ατυχήματα

Ημερομηνία:

Μπορεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων/δυστυχημάτων που καταγράφηκαν στην Κρήτη τον φετινό Ιούνιο να περιορίστηκε κατά 15,8% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο τριπλασιάστηκε.

Ωστόσο ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους φέτος τον Ιούνιο ενισχύθηκε κατά 200%!

Ειδικότερα, και σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, μέσα σε ένα μήνα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία, 6 άνθρωποι, έναντι 2 πέρσι, ενώ βαριά τραυματίες κατεγράφησαν 8, έναντι 6 τον περσινό Ιούνιο του 2014.

Ανά νομό, το Ηράκλειο και το Λασίθι σημείωσε άνοδο στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα ενώ αντίθετα Χανιά και Ρέθυμνο κατέγραψαν μείωση σε σχέση πάντα με τον περσινό Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, Σε πανελλαδικό επίπεδο τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν κατά 10,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 (1.009 τον Ιούνιο του 2015, έναντι 1.125 τον Ιούνιο του 2014).

Από τα θύματα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, κατεγράφησαν 68 νεκροί, 92 βαριά τραυματίες και 1.116 ελαφρά τραυματίες, έναντι 67 νεκρών, 102 βαριά τραυματιών και 1.284 ελαφρά τραυματιών, τον Ιούνιο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5% σε νεκρούς, μείωση κατά 9,8% σε βαριά τραυματίες και μείωση κατά 13,1% σε ελαφρά τραυματίες.

sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ