Κρήτη: Υψηλές πληρότητες, λίγα χρήματα, πολλή… γκρίνια

Κανένα σχόλιο

Με υψηλές πληρότητες, περισσότερους τουρίστες αλλά και γκρίνια από την πλευρά των καταστηματαρχών για την περιορισμένη αγοραστική της δύναμη συνεχίζεται η καλοκαιρινή σεζόν στην Κρήτη.

Μικρός αριθμός ξενοδοχείων που είχε κρατήσει δωμάτια για να πετύχει καλύτερες τιμές κάνει προσφορές της τάξης του 10%-20% για να τα διαθέσει ωστόσο στις περισσότερες μεγάλες μονάδες τα κενά δωμάτια είναι λίγα.

“Πάμε καλά όπως το περιμέναμε, λίγα είναι τα άδεια κρεβάτια και επιπλέον δεν έχουμε κρατήσει last minute λόγω της καλοκαιρίας στην Ευρώπη” μας είπε ο κ. Κώστας Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Cretan Holidays.

"Sponsored links"

“Κόσμος μπορεί να υπάρχει αλλά δεν ψωνίζει παρά φτηνά σουβενίρ. Επίσης οι τουρίστες κάνουν συνεχώς παζάρια” σημειώνει ο Ελευθέριος Τρευλάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης είπε στην “Π”: “Η πληρότητα είναι πάνω από 85%, διαπιστώνουμε μια μικρή επιβράδυνση στις κρατήσεις αλλά τίποτα σημαντικό και έχουμε κάποιες προσφορές από εκείνους που έχουν λίγα διαθέσιμα δωμάτια.

Αναφορικά με την ποιότητα των τουριστών, σχετικά με την οικονομική τους δυνατότητα είναι η ίδια που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Ίσως λίγο καλύτερη γιατί έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των ξενοδοχείων”.

Τι λέει ο δήμαρχος

“Οι πληρότητες στον Δήμο Χερσονήσου είναι πάνω από 90% αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί επαναλαμβανόμενοι τουρίστες κάνουν λιγότερα έξοδα στα μαγαζιά” λέει ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαστοράκη συνήθως εκείνοι που πηγαίνουν για πρώτη φορά σ’ έναν προορισμό ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

Ο ίδιος σχολίασε ότι το ενδιαφέρον των τουριστών επικεντρώνεται στα τοπικά προϊόντα και τα σουβενίρ και είπε ότι στα καφέ και τα εστιατόρια η κίνηση είναι λίγο μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

“Το 2017 φιλοξενήσαμε στον Δήμο Χερσονήσου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες. Φέτος εκτιμούμε ότι θα έχουμε τον ίδιο αριθμό ίσως λίγο αυξημένο” είπε.

patris.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις