Κρήτη: Χωρίς βιβλία ένα μήνα πριν την εξεταστική οι φοιτητές – Δεν τους διανέμουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα

Κανένα σχόλιο

Χωρίς συγγράμματα έχουν μείνει οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ένα μήνα πριν την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν οι φοιτητές να ανταποκριθούν στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, με την ευθύνη να μην ανήκει στους ίδιους αλλά στις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Η υγειονομική κρίση έφερε αλλαγές ακόμη και στον τρόπο διανομής και παράδοσης των συγγραμμάτων. Πριν την υγειονομική κρίση, τα συγγράμματα πήγαιναν σ’ ένα βιβλιοπωλείο του τόπου διαμονής του. Ο φοιτητής έδειχνε τη φοιτητική του ταυτότητα και τα λάμβανε τα συγγράμματα.

Η διασπορά του ιού, ωστόσο, οδήγησε την κυβέρνηση να μεταφέρει τα μαθήματα στο διαδίκτυο και στα νέα τεχνολογικά μέσα.

"Sponsored links"

«Πως θα δώσουμε εξετάσεις;»

Η διανομή των συγγραμμάτων πραγματοποιήθηκε από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες το εαρινό εξάμηνο. Και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα γινόταν και το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021 μετά το καθολικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμη συγγράμματα, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν με τις σημειώσεις των μελών ΔΕΠ στις εξετάσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει η Νέα Κρήτη.

Ο Πέτρος Νικηφόρος Ράλλιος είναι τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου και κατοικεί στον Ωρωπό, Ανατολικής Αττικής.

«Φτάνουμε στην εξεταστική. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα φτάσουμε στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και υπάρχει μια αρκετά μεγάλη καθυστέρηση από τους εκδοτικούς οίκους και τις ταχυδρομικές εταιρείες για την παραλαβή συγγραμμάτων. Οι αιτήσεις έχουν γίνει εγκαίρως (πριν από ένα μήνα).

Η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχει λάβει ούτε ένα σύγγραμμα», σημειώνει, ενώ συνεχίζει: «Η κυβέρνηση, παρόλο που υποστηρίζει μέτρα τύπου ν+2 έτη σπουδών και ακολουθεί μια πολιτική ενάντια στους φοιτητές μεγαλύτερων ετών, εντούτοις δε μας βοηθάει και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις εργασίες μας. Στο πρώτο lockdown, σεβαστήκαμε το γεγονός πως ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής. Τώρα, φαντάζει προβληματική η κατάσταση αυτή ταλαιπωρίας».

«Εγώ αναγκάστηκα να αγοράσω συγγράμματα τα οποία κοστίζουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Ανήκω στην κατεύθυνση Κλασικής φιλολογίας (Αρχαία, Λατινικά) και αναγκάστηκα, επειδή η βιβλιοθήκη είναι κλειστή, να αγοράσω πανεπιστημιακά συγγράμματα τα οποία κοστίζουν ακριβά» αναφέρει ο Γιώργος Σπυριδάκης, ο οποίος είναι τεταρτοετής φοιτητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με καταγωγή από τη Σητεία.

Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε: «Κανένας δεν έχει λάβει σύγγραμμα απ’ όσο γνωρίζω. Εγώ χρειάζομαι τα συγγράμματα γιατί είναι πανάκριβα. Οι τιμές είναι εξωφρενικές. Δεν έχουμε καμία ειδοποίηση. Έχουμε στείλει ως φοιτητές εγκαίρως την αίτηση στο Εudoxus και απλά περιμένουμε. Η εξεταστική ξεκινάει και δεν έχουμε προετοιμαστεί όσον αφορά το βιβλιογραφικό υλικό που πρέπει να διαβάσουμε».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις