20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ψάχνουν ανάμεσα σε 5 αγνοούμενες γυναίκες την ταυτότητα του σκελετού

Ημερομηνία:

Οι συγγενείς αυτών των γυναικών που έχουν καταγραφεί ως επίσημα αγνοούμενες και κανείς δε γνωρίζει την τύχη τους πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες.

Απαντήσεις στο μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του σκελετού που πριν από μερικές εβδομάδες ανακαλύφθηκε τυχαία στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι αναζητούν οι αρχές της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών στενά συγγενικά πρόσωπα πέντε γυναικών από την Κρήτη, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί εδώ κι αρκετά χρόνια, κλήθηκαν για να δώσουν γενετικό υλικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι το ίδιο με εκείνο των οστών που βρέθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στου Κοκκίνη το Χάνι. Οι συγγενείς αυτών των γυναικών που έχουν καταγραφεί ως επίσημα αγνοούμενες και κανείς δε γνωρίζει την τύχη τους πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Cretalive.gr, οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε γυναίκες που εξαφανίστηκαν και ήταν κάτοικοι του νομού Λασιθίου, δύο γυναίκες από τον νομό Ηρακλείου και μία περίπτωση από τον νομό Ρεθύμνου.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί «οι εξαφανίσεις αυτές που διερευνώνται ξεκινούν από το 1989 και φτάνουν μέχρι και το 2010». Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι «σίγουρα νεκρή, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ποτέ η σορός της, θεωρείται η περίπτωση μιας γυναίκας από το Ηράκλειο, και ενώ το πιθανότερο είναι και σε άλλες περιπτώσεις οι γυναίκες αυτές να μην είναι στη ζωή, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά».

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, η καθυστέρηση που παρατηρείται για την ταυτοποίηση ή μη του γενετικού υλικού από τα οστά στου Κοκκίνη με εκείνο που έδωσαν οι συγγενείς, έγκειται,  στις δυσκολίες που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής τοξικολογίας και διευθυντής Ιατροδικαστικών Ερευνών του ΠΑΓΝΗ Αριστείδης Τσατσάκης σε δηλώσεις που έκανε σχετικά πρόσφατα για το συγκεκριμένο θέμα είχε πει ότι τα «αποτελέσματα των πρώτων ερευνών έδειξαν ότι ο σκελετός παραπέμπει σε μια νέα κοπέλα μεταξύ 25 και 30 ετών, ύψος 1,57 με 1,62. Προθανάτιες κακώσεις στον σκελετό δεν βρέθηκαν το οποίο επίσης σημαντικό στοιχείο διότι δείχνει ότι περιστατικά με σχετικές κακώσεις δεν μπορούν να συσχετιστούν με αυτό το περιστατικό» Ο κ. Τσατσάκης είχε σημειώσει όμως ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια καθώς οι κακώσεις να μην αφορούσαν το σκελετό».

Cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...