19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων

Ημερομηνία:

Την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» (ΕΣΠΑ) για την «Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού  στις Σχολικές Μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης» με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή στη Περιφέρεια, ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη παρόν ήταν επίσης ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης ο οποίος και ευχαρίστησε για την συνεργασία με στόχο την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου που αφορά τη δημόσια εκπαίδευση στο νησί.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει σημαντικά σε ψηφιακό επίπεδο τις σχολικές μονάδες του νησιού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

«Σήμερα υπογράφουμε την σημαντική αυτή απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ για την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων μας στη Κρήτη, ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ένταξή του έργου και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης «ωριμάσαμε» και αυτό το έργο και δημοπρατείται πολύ σύντομα από το Υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε θεωρούμε τον επόμενο χρόνο να μπορούν όλα τα σχολεία του νησιού να αποκτήσουν τον ψηφιακό εξοπλισμό που έχουν υποβάλει για την έγκριση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί μπαίνουμε στην επόμενη φάση του εξοπλισμού, του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολείων  της Κρήτης, αυτού του μεγάλου προγράμματος που είναι 2,5 εκ. ευρώ και το οποίο θα αναβαθμίσει πραγματικά τα σχολεία όλης της Κρήτης. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Παιδείας, σύντομα τα σχολεία μας θα έχουν στην διάθεση τους τον νέο σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό που περιλαμβάνει, σταθερούς υπολογιστές, laptop, διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακούς εκτυπωτές τρισδιάστατους εκτυπωτές υποστηρικτικό υλικό όπως UPS κ.α.».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...