Κρήτη: 45.000 περίπου αφίξεις τουριστών τις 5 μέρες λειτουργίας των αεροδρομίων και με πτήσεις εξωτερικού

Κανένα σχόλιο

31.553 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες έφτασαν στην αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου τις πρώτες πέντε μέρες του Ιουλίου με βάση την δυναμική των αριθμών από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV και αποτελούν την πρώτη ουσιαστική αίσθηση της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου με σημείο αναφορά και την επιδημιολογική καμπύλη της πανδημίας.

Συνολικά στο Ηράκλειο έφτασαν 5.739 επιβάτες με πτήσεις εσωτερικού και 25.814 με πτήσεις εξωτερικού. Οι αριθμοί αφορούν τις αφίξεις από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 5η Ιουλίου.

Όσον αφορά την συνολική εκτίμηση για τις αφίξεις να είναι περίπου στις 45 .000 μέσα σε πέντε μέρες από τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης. Εντυπωσιακή από τις πρώτες αφίξεις στο Ηράκλειο είναι η δυναμική των Γερμανών μιας και τις πρώτες πέντε μέρες στο «Νίκος Καζαντζάκης» έφτασαν 11.811 τουρίστες, στην δεύτερη θέση οι Ολλανδοί με 2.342 αφίξεις ,στην τρίτη θέση οι Γάλλοι 2.308 επιβάτες και ακολουθούν οι Ελβετοί, οι Τσέχοι ,οι Βέλγοι, οι Πολωνοί, οι Αυστριακοί και οι Εσθονοί ενώ την ακτινογραφία των πρώτων αφίξεων συμπληρώνουν ακόμα 8 χώρες.

"Sponsored links"

Με βάση τα αριθμητικά δεδομένα από την πρώτη μέρα των αφίξεων στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου μέχρι κα τη Δευτέρα 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 4.125 έλεγχοι ανά ημέρα και 1.375 έλεγχοι ανά ημέρα στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων. Το σύνολο των ελέγχων στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης από την 1/7 έως και τις 5/7 πραγματοποιήθηκαν 5.500 έλεγχοι (824 ανά ημέρα στο Ηράκλειο και 275 ανά ημέρα στα Χανιά.

Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για covid 19 στα αεροδρόμια της Κρήτης εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα που αφορούσαν δύο τουρίστριες από Γερμανία και Ρουμανία που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Χερσόνησο. Παράλληλα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη που ήταν στο πάνελ της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την διαχείριση έκτακτων περιστατικών κορωνοϊού με την υγειονομική περιφέρεια να δίνει βάση στην αύξηση των κρεβατιών στα νοσοκομεία του νησιού αλλά και των αντίστοιχων κρεβατιών στις ΜΕΘ της Κρήτης.

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις