20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: O θάνατος σε τροχαίο του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλόθεου πριν 24 χρόνια ακόμα γεννά υποψίες

Ημερομηνία:

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τις περίεργες συμπτώσεις σχετικά με το θάνατο του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Φιλόθεου Βουζουνεράκη πριν από 24 χρόνια (συμπληρώθηκαν χθες).  Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα όταν προσέκρουσε με καινούργιο αυτοκίνητο σε ένα φορτηγό που βγήκε ξαφνικά στο δρόμο στην ευθεία του Κουτσουναρίου υπό περίεργες συνθήκες σε μια εποχή που υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον της Μονής Τοπλού. Ο Φιλόθεος φερόταν να ήταν αντίθετος στα σχέδια για επενδύσεις στη Μονή Τοπλού και ήταν άριστος οδηγός. Η υπόθεση έκλεισε σύντομα.

Το θέμα επανέφερε με ανάρτηση- σχόλιό του ο πρώην υπουργός και νομάρχης Δημήτρης Σαρρής που τονίζει ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το τι πραγματικά έγινε τοτε…

«Στις 16 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 16ης Δεκεμβρίου 1993 κατα την οποία ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητειας κυρός Φιλόθεος Βουζουνεράκης κινούμενος με το αυτοκίνητό του από τα Φέρμα Ιεράπετρας προς την μητρόπολη 6 το απόγευμα προσέκρουσε στον πίσω αριστερό τροχό μιας βαριάς νταλίκας που του έκλεισε το δρόμο .Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν στο σημείο από τη μία το μεσημέρι και του εκλεισε κάθετα τον δρόμο.Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του..Η Ιεράπετρα έχασε τον ποιμένα της και η ορθοδοξία ένα χαρισματικό και πολύ μορφωμένο Ιεράρχη.

Το ερώτημα όμως που πλανάται και δεν εχει απαντηθεί πειστικά ακόμη είναι:Ηταν ενα αυτοκινητιστικό ατύχημα με την αιτιολογία με την οποία έκλεισε ο Φάκελος; Ή μια καλοστημένη δολοφονία; Ένα από τα πολύ παράξενα και δυσάρεστα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του σε βάρος του και τα μεγάλα συμφέροντα γύρω από μια γνωστή μεγάλη ξένη επενδυση για την οποία διατηρούσε επιφυλάξεις και είχε αρνητική στάση συνηγορούν για την δεύτερη εκδοχή. Μια αναψηλάφηση θα μπορούσε να δόσει απαντηση.Θα τολμήσει κάποιος αρμόδιος;» αναφέρει ο Δ.Σαρρής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"google ad"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vimaorthodoxias.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...