Κρεμλίνο: Η αρνητική αντίδραση της Δύσης στο Sputnik V είναι λόγω ανταγωνισμού

Κανένα σχόλιο
Η αρνητική αντίδραση συγκεκριμένων χωρών της Δύσης κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα ενός αισθήματος ανταγωνισμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.«Συνολικά στη Δύση, η Ρωσία δεν είναι της μόδας. Όχι γιατί είναι κακή, αλλά επειδή γίνεται πολύ καλή. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τον ανταγωνισμό. Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια (σ.σ. που ανέπτυξε το Sputnik V) ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει παλαιότερα πλεονεκτήματα για να φτάσει στην απόφαση για το Sputnik V και αυτό φυσικά δημιούργησε απειλή σε επίπεδο ανταγωνισμού στις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες. Με λίγα λόγια, είναι απλό. Είναι ο ανταγωνισμός, ο οποίος δεν πάντα δίκαιος» δήλωσε ο Πεσκόφ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-1.

Αρκετά μέλη της διεθνούς κοινότητας έχουν επιχειρήσει να σκορπίσουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου, μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να καταχωρήσουν το Sputnik V τον Αύγουστο.

Από την πλευρά τους, Ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την κριτική αβάσιμη και υπογραμμίζουν ότι η πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού πάνω στην οποία δημιουργήθηκε το εμβόλιο έχει μελετηθεί εκτενώς στο παρελθόν.

"Sponsored links"

Μέσα από τις κλινικές δοκιμές το Sputnik V φάνηκε να έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις