17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κτήριο με όλες τις ανέσεις στο Θ.Χ.Π.Χ. παραμένει δύο χρόνια αναξιοποίητο! | Bίντεο

Ημερομηνία:

Άραγε αυτό το κτήριο θα έχει την τύχη αρκετών άλλων στα Χανιά; αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη όταν μπήκαμε στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων. Πρόκειται για το παλιό Πρεβαντόριο στον Αϊ – Γιάννη και φέρει το όνομα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου μιας και ο ίδιος τη δεκαετία του 30 είχε νοσηλευτεί ως φυματικός. Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν το 2013 και η ανακαίνιση ήταν προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ με στόχο να λειτουργήσει η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Κρήτη.

Έτσι λοιπόν οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια, και όταν ξεναγηθήκαμε στο εσωτερικό του κτηρίου μείναμε έκπληκτοι από τον εξοπλισμό. Υπάρχουν τα πάντα. Κρεβάτια, τηλεοράσεις, καινούρια ψυγεία, αλλά και τα πάντα  από σεντόνια και κουβέρτες μέχρι πετσέτες και μπουρνούζια στα δωμάτια. Το κτήριο όμως από το 2015, παραμένει κλειστό για τους ασθενείς καθώς δεν υπάρχει το προσωπικό να το λειτουργήσει.

Δεν είναι όμως μόνο το πρόβλημα του προσωπικού που πρέπει να στελεχώσει τη δομή. Είναι και η χρήσης αυτής. Δηλαδή το κτήριο ανακαινίστηκε για να λειτουργήσει εκεί Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, να μπορούν δηλαδή να μείνουν εκεί τα άτομα με αναπηρία που έχασαν τους φροντιστές τους δηλαδή τους γονείς τους. .Έτσι η διοίκηση δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για διαφορετικό σκοπό.

Ο κ. Λάζαρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των προνοιακών δομών της Κρήτης, σημειώνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη τουλάχιστον για τα νέα παιδιά που αυτοεξυπηρετούνται να πάνε σε ένα χώρο μακριά από τους κατάκοιτους ηλικιωμένους καθώς αυτό δεν κάνει καλό και στη δική τους ψυχολογία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στα παλιά κτήρια του θεραπευτηρίου υπάρχουν φθορές με αποτέλεσμα σε κάποια δωμάτια να υπάρχουν διαρροές και να στάζει η οροφή όταν βρέχει.

Είναι τουλάχιστον κρίμα να βλέπεις μέσα στην κρίση χρήματα του δημοσίου να δαπανούνται για έναν σκοπό. Αυτός να μην υλοποιείται και τελικά τα χρόνια να περνούν και το μόνο που μένει είναι εγκατάλειψη και σκόνη.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=l0dnhjm3HEI”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ