Κυβέρνηση: Επιταχύνει τα Περιφερειακά Συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Με την παραγωγική ανασυγκρότηση να αποτελεί το μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση και μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο περιφερειακό συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη), εντός του Ιουλίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται να διεξαχθεί και το δεύτερο από τα συνολικά δεκατρία περιφερειακά συνέδρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επόμενη στάση θα είναι πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στη Στερεά Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λαμία, που είναι η πόλη, η οποία θα φιλοξενήσει τις εργασίες του συνεδρίου.

Στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, άλλωστε, για την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη είναι το θέμα της υστέρησης της περιοχής όσον αφορά τη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια, σε συνδυασμό μάλιστα με τις ελλείψεις σε υποδομές. Ζητήματα που απασχόλησαν σε σχετική συνάντηση τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας.

"Sponsored links"

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προχωράει και στη συνέχεια σειρά αναμένεται να πάρει η Κεντρική Μακεδονία, τις ημέρες διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, περίοδο κατά την οποία ούτως ή άλλως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβέρνηση και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε συνεννόηση.

Ισχυρές πιθανότητες επίσης, σύμφωνα με πληροφοριες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τα επόμενα περιφερειακά συνέδρια συγκεντρώνουν η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα, εν προκειμένω η πόλη της Πάτρας.

Εξάλλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωνε σε τοπικό αναπτυξιακό συνέδριο, ότι «η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Πρέπει να περάσουμε σε ένα δυναμικό αναπτυξιακό σχέδιο. Κλειδί σε αυτή την πρόκληση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση, με προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικά των μικρομεσαίων, γιατί από εκεί θα παραχθεί νέος πλούτος».

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today