13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κυνηγητό στα στενά της Κυψέλης, ξύλο έξω από τη ΓΑΔΑ: Καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Ημερομηνία:

Σε ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Κυψέλης εξελίχθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛΑΣ η επέμβαση πραγματοποιήθηκε αφότου αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο για να ελέγξουν «καταγγελία αγνώστου» ότι έπεσε θύμα ληστείας, «δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από περίπου 250 άτομα».

Σύμφωνα πάντως με καταγγελίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επίθεση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχουν προηγηθεί αντεγκλήσεις με τα άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έφταναν τα 250. Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά της περιοχής, με περίοικους να καταγράφουν από τα μπαλκόνια τους όσα λάμβαναν χώρα.

Νέα επίθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε αρκετή ώρα αργότερα έξω από τη ΓΑΔΑ, κατά ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Κυψέλης.

Η κατασταλτική επιχείρηση στην Κυψέλη έρχεται λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να έχει υπάρξει καταγγελία για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε επί της ουσίας συνέχιση αυτού του είδους των επιχειρήσεων σε γειτονιές της Αθήνας, κάνοντας λόγο για σκηνικά «καλά οργανωμένα από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική». «Κάποιοι θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι μας. Εάν επαναληφθεί, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών καλούν σε διαδήλωση στην περιοχή της Κυψέλης για όσα έλαβαν χώρα τα ξημερώματα, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ