17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός που αντί να λάβει μέτρα για να μην τρώνε οι άνθρωποι από τα συσσίτια, μοιράζει ο ίδιος το συσσίτιο

Ημερομηνία:

Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό…

Την δοξα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου ζήλεψε φαίνεται ο πρωθυπουργός κι έτσι πήγε κι αυτός να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας στο μοίρασμα του συσσιτίου. Επέλεξε την ταβέρνα “Ο Κρητικός” που εδώ και καιρό και εν μέσω της πανδημίας μοιράζει εκατοντάδες μερίδες φαγητό σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκρινε ότι αυτό που έχει ανάγκη η ταβέρνα “Ο Κρητικός” είναι άλλο ένα χέρι βοηθειας στο μοίρασμα των συσσιτίων, κι έτσι, σήκωσε ψηλά τα μανίκια και άρχισε να μοιράζει συσκευασίες με φαγητό (με έξοδα της ταβέρνας) και ευχές στους κατατρεγμένους.

Είναι τόσο παράδοξη αυτή η εικονα που πραγματικά μένεις άφωνος. Ένας πρωθυπουργός μοιράζει το φαγητό σε αυτούς που δεν έχουν να φάνε, λες και είναι ένας ακόμα εθελοντής, ένας “αλληλέγγυος” ίσως που αγωνίζεται για την άμβλυνση των συνεπειών που έχουν οι πολιτικές που οδηγούν στη φτώχια και στην ανέχεια… Όμως, είναι ο πρωθυπουργος!

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας πρωθυπουργος που θέλει να μειώσει τις συνέπειες της φτώχιας δεν είναι να μοιράζει συσσίτια αλλά να αλλάξει τις πολιτικές που εφαρμοζει, στηρίζοντας τους φτωχούς και αυξάνοντας το εισόδημά τους ώστε να μη χρειάζεται να λαμβάνουν συσσίτια για να ζήσουν.

H συμμετοχή στη διαδικασία μοιράσματος των συσσιτιων εκ μέρους του πρωθυπουργου ήρθε λίγες μόνο ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στον οποίο προβλέπονται λιγότερες κατα 1 δισ. ευρώ δαπάνες για επίπεδο ανεργίας σε συνθήκες δραματικής αύξησης της ανεργίας… Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΟΕΔ, από τους 850.000 άνεργους, μόνο το 15,9% επιδοτείται.

Στον ίδιο προϋπολογισμο, πέρα από τη μειωση των κονδυλίων για υγεία και παιδεία, καταγράφεται και μία μεγάλη μείωση των δαπανών για τις συντάξεις που φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι φόροι που πληρωνουν οι από κάτω αυξάνονται αφού καταγράφεται αύξηση των φόρων που πληρώνουν οι πολλοί ενώ, η συμβολή των μεγάλων επιχειρήσεων στη συνολική μάζα των φόρων  διαμορφώνεται στο «συμβολικό» 7% μαζί με τις αναστολές πληρωμών των εταιρικών φόρων του 2020.

Αλλά, ο πρωθυπουργός έκρινε ότι αυτό που είχαν ανάγκη οι φτωχοί ήταν να δουν τον πρωθυπουργο τους να τους μοιράζει το συσσίτιο. Ενα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, λίγο ανθρωπιά και ευχές για καλά χριστούγεννα.

Άραγε, θα δούμε σύντομα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και  σε διαδήλωση υπέρ των μεταναστων ενώ οι μετανάστες πνίγονται στο Αιγαίο και ζουν υπό άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα; Ή μήπως θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ των καταλήψεων στέγης ή σε διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς ενω προχωρουν οι πλειστηριασμοι και εκκενώνονται οι καταλήψεις;

Ζούμε μια πολύ περίεργη εποχή που η επικοινωνία έχει πιο κυρίαρχο ρόλο παρά ποτέ. Όμως όλα έχουν τα όριά τους γιατί άλλο η επικοινωνία και άλλο η κοροϊδια…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...