Κωνσταντίνος Ζιαζιάς: Δεύτερη άλωση η απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Κανένα σχόλιο

Ως δεύτερη άλωση χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κων/νος Ζιαζιάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Επέκρινε τη στάση της Δύσης, κάνοντας λόγο για χαλαρότητα και έλλειψη ηγεσίας, ενώ προειδοποίησε για δραματικές συνέπειες στην ασφάλεια της χώρας σε περίπτωση αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά, ο κ Ζαζιάς επισήμανε:

"Sponsored links"

«Πρόκειται για μια δεύτερη άλωση. Η αντίδραση του πολιτισμένου κόσμου και γενικότερα της Δύσης σε αυτή τη σοβαρότατη πρόκληση της Τουρκίας είναι πολύ χαλαρή μέχρι στιγμής και δείχνει έλλειψη ηγεσίας στη Δύση»

Παράλληλα διατύπωσε την άποψη ότι ο Ερντογάν επιθυμεί το 2023 που θα συμπληρωθούν τα εκατό χρόνια από τη δημιουργία του νέου Τουρκικού κράτους να εισέλθει στο πάνθεον των πατέρων του Έθνους και για αυτό έκανε αυτή τη σημειολογική ενέργεια.

Για το ενδεχόμενο αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το σημαίνει ενδεχόμενη απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε ένα πλαίσιο αποστρατικοποίησης που ζητεί η Τουρκία, ανέφερε: «Αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας. Νομίζω ότι δεν πρέπει ούτε καν να συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα. Θα πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνα της χώρας κυρίως στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο και στην ΝΑ Μεσόγειο. Και όταν λέμε Αιγαιοπελαγίτικο χώρο περιλαμβάνεται και το Καστελλόριζο.»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις