17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κόντρα Βαρουφάκη – Κον Μπεντίτ για τον ελληνικό “βαρύ χειμώνα δυσαρέσκειας”

Ημερομηνία:

Άναψαν τα αίματα μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ των Πρασίνων σε συζήτηση στο Παρίσι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που διοργανώνει η εφημερίδα Le Monde. Οι κ. κ. Βαρουφάκης και Κον Μπεντί κλήθηκαν να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα: «Η Ευρώπη σκότωσε την Αριστερά;». Όπως γράφει το περιοδικό Paris Match και οι δύο έφτασαν χωρίς γραβάτα, σημειώνοντας ότι και οι δύο χαρακτηρίζονται από την αντισυμβατικότητά τους και τον τρόπο ομιλία τους. Όμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είναι πολύ πιο επαναστατικός επειδή είναι πιο αρχάριος στην πολιτική, σύμφωνα  με το περιοδικό. Στην αρχή της τοποθέτησής του ανέφερε μια φράση του Σαίξπηρ από το έργο «Ριχάρδος ο Γ’» και είπε ότι η χώρα του, μπαίνει «σε έναν μακρύ χειμώνα δυσαρέσκειας».

Όταν η συζήτηση ήρθε στην πολεμική που δέχτηκε ο κ. Βαρουφάκης από τα ΜΜΕ, ο κ. Κον Μπεντίτ του είπε: “Ξέρεις γιατί δεν έμεινες Ύπουργός Οικονομικών; Γιατί νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Στην πολιτική πρέπει να δέχεσαι τον συμβιβασμό”.

Ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε στη θέση του πως δεν μπορεί κανείς να δεχτεί τους αδιαφανείς και αντιδημοκρατικούς τρόπους με τους οποίους κινείται η ΕΕ και ειδικά το Eurogroup, το οποίο και χαρακτήρισε «θολό» και χωρίς νομικό καθεστώς.

«Δεν έχει κανέναν γραπτό κανόνα, δεν έχει πρακτικά που θα επέτρεπαν στους πολίτες να δουν τι λέγεται στο όνομα των λαών, δεν έχει κανένα σεβασμό στη δημοκρατία. Έτσι λειτουργεί ο θεσμός που αποφασίζει για εσάς και για εμένα, για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία εργάστηκαν ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκολ, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο Κολ, ο Μιτεράν και άλλοι;».

«Ορίστε πώς λειτουργεί το όργανο που αποφασίζει για τις ζωές μας και για τις ζωές των παιδιών μας, χωρίς κανόνες, χωρίς πρακτικά, χωρίς σεβασμό στη Δημοκρατία. Είναι αυτή η Ευρώπη για την οποία εργάστηκαν ο Adenauer, ο De Gaulle, ο Giscard D’ Estaing κ.α.;» αντέτεινε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...