15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κύριε Μητσοτάκη, τα Χανιά δεν είναι μόνο η Σούδα των ξένων βάσεων και το Μαράθι που πηγαίνετε για μπάνιο και ψαράκι

Ημερομηνία:

Έλεγαν ότι με τον ερχομό της Νέας Δημοκρατίας τα Χανιά θα αναβαθμιστούν. Τελικώς, το μόνο που αναβαθμίστηκε ήταν οι Βάσεις της Σούδας…

Θυμόμαστε λίγο πριν τις εκλογές που πολλοί που υποστήριζαν τη Νέα Δημοκρατια έλεγαν συνεχώς πως τα Χανιά θα αναβαθμιστούν με την εκλογή Μητσοτάκη. Έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός θα είναι Χανιώτης, η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι πρώτη βουλευτής και Υπουργός, Υπουργός θα γινόταν και ο Διγαλάκης ενώ μπορεί να γινόταν Υπουργός και ο Βολουδάκης. Με αυτά και μ’ αυτά, τα Χανιά θα ζήσουν μία νέα άνθηση, έλεγαν.

Τώρα με τον ανασχηματισμό, και ο ένας Υφυπουργός που είχε ο νομός φαγώθηκε. Την ίδια στιγμή, όλοι οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης έχουν Υπουργούς ή Υφυπουργούς. Προφανώς, το γεγονός ότι κάποιος βουλευτής του νομού συμμετέχει σε υπουργικό σχήμα δε χρειάζεται να σημαίνει κάτι ουσιαστικό για το νομό, αλλά νομίζουμε πως στην παρούσα συγκυρία αποτυπώνει την εγκατάλειψή του.

Γιατί, βλέπετε, τα Χανιά βουλιάζουν ξεχασμένα, και το μόνο που φαίνεται να αναπτύσσεται γοργά είναι οι… βάσεις που όλο και μεγαλώνουν με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα – εν μέσω της οικονομικής καταστροφής και στον τουρισμό λόγω πανδημίς – να θέλουν να πείσουν τους ιθαγενείς ότι η αναβάθμισή τους θα φέρει ανάπτυξη, δουλειές και χρήμα στον τόπο.

Με αυτά και μ’ αυτά πώς να μην αισθάνεται ο νομός Χανίων παραιτημένος και υποβαθμισμένος; Όταν το όραμα που προβάλλεται είναι η μετατροπή του σε Τρούμπα;

Κύριε Μητσοτάκη, τα Χανιά δεν είναι μόνο η Σούδα των ξένων βάσεων και το Μαράθι που πηγαίνετε για μπάνιο και ψαράκι…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ