«κ. Διευθυντά»: «Η Χανιώτικη κοινωνία άλλα περίμενε σαν όραμα με την ιδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης – Περίμενε ένα Πνευματικό φάρο να είναι ένα με την Χανιώτικη κοινωνία»

Κανένα σχόλιο

Ανοικτή επιστολή του Δημήτρη Καλογεράκη για τις εξελίξεις με τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι:

Κε  Διευθυντά

Επ  ευκαιρία της   βίαιης απομάκρυνσης  από το κτίριο της 5ης Μεραρχίας , των ατόμων της συλλογικότητας    ROZA NERA ,     θέλω να καταθέσω     στη έγκριτη   εφημερίδα σας κάποιες σκόρπιες απόψεις και να θέσω μερικά  ερωτήματα.

"Sponsored links"

Ερώρημα  1ο.

Πρόκειται για εκκένωση η πρόκειται για επανακατάληψη;

Ερώτημα 2ο.

Υπάρχει η Πολεοδομική   βάση    ΕΤΟΙΜΗ   για την αξιοποίηση από τον δάνειο  Ιδιοκτήτη;.

Ερώτημα 3ο.

Ο Ιδιοκτήτης ,σαν Πνευματικό Ιδρυμα , πρέπει να δρά αυτοβούλως , η πρέπει για τέτοια ζητήματα να έχει σύμφωνη τη Τοπική κοινωνία;

Ερώτημα 4ο.

Εάν  δεν υπήρχε η λεγόμενη κατάληψη , το κτίριο θα είχε αξιοποιηθεί ενωρίτερα;

Ερώτημα 5ο.

"Sponsored links"

Αν το κτίριο ήτανε σφραγισμένο 20 χρόνια , θα ήτανε σε αυτή τη κατάσταση , η θα ήτανε σε ετοιμορροπεία , όπως τόσα άλλα κτίσματα του Ιδρύματος αλλα και του Δήμου Χανίων;

Ερώτημα 6ο.

Είχα την τιμή να έχω εκπονήσει την μελέτη  πλήρους αποτύπωσης του κτιρίου  της 5ης Μεραρχίας , από   το 1985   και γνωρίζω    ότι     στη    συνέχεια     εκπονήθηκαν    και αντίστοιχες   άλλες    μελέτες ( στατικής επάρκειας στέγης κ.λπ) μελέτες που ολοκληρώθηκαν το 1990.

Τι έγινε έκτοτε που δεν υπήρχε κατάληψη;

Η θέση μου σαν ενεργού –νομίζω- πολίτη  αυτής της πόλης:

-Διαφωνία πλήρης για την προγραμματισμένη αξιοποίηση , στο   Ιστορικότερο σημείο της πόλης .

-Διαφωνία για την αξιοποίηση  αυτής της   μορφής   από   ένα   Πνευματικό   Ιδρυμα που οι φοιτητές του , οι   εργαζόμενοι του , ολο   το προσωπικό που δημιουργούν   &  έπρεπε να δημιουργούν  το σύνολο   ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ , δεν έχουν εκφράσει σύμφωνη άποψη.

-Υπάρχει προσβολή για το μνημείο της Παλιάς Πόλης των Χανίων , από μια διοίκηση ενός Πνευματικού Ιδρύματος , που δρά αυτοβούλως , ως εισβολέας προσβολής της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εν κατακλύδει :

-Η  Χανιώτικη κοινωνία , άλλα περίμενε ,σαν όραμα με την ιδρυση του .

Περίμενε ένα Πνευματικό φάρο , ενωμένο  ,να είναι  ένα με την Χανιώτικη κοινωνία .

Περίμενε να  αποφοιτούσανε φοιτητές με καινοτόμα νέα διδασκαλία , αλλά  και με κοινωνική μόρφωση πρότυπα για την κοινωνία. Με δράσεις που θα δημιουργούσαν μια πολιτιστική διαφορά.

Μερικές από αυτές τις δράσεις , δυστυχώς για το Ιδρυμα τις έκανε η ROZA NERA  και αυτό  φαίνεται να  ενόχλησε    την διοίκηση του   Ιδρύματος ,αλλά και τους σημερινούς   κρατούντες , που δυστυχώς δεν έχουνε μάθει από γόνιμο διάλογο ,αλλά  μόνο στον σωφρονισμό και την καταστολή.!

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις