13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κ. Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Είμαι ξεκάθαρος οτι θα γίνει με διόδια, με διευκολύνσεις όμως προς τους μόνιμους κατοίκους

Ημερομηνία:

Με διόδια και διευκολύνσεις προς τους μόνιμους κατοίκους θα πραγματοποιηθεί ο ΒΟΑΚ.

Η προκήρυξη του έργου, σύμφωνα με όσα είπε μετά το πέρας της κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία ολων των Δημάρχων του νομού, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, θα γίνει το 2021.

Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους είπε:

«Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αποτελεί δέσμευσή μου ότι θα γίνει και θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, αφού κατασκευαστικά είναι αρκετά απλό να γίνει, οπότε δικαιολογεί την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου.

Για να γίνει το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Έχει γίνει σημαντική δουλειά αυτό το 7μηνο για να ωριμάσουν οι μελέτες. Εντός έξι με εννέα μηνών θα υπάρχει η περιβαλλοντική για να προκηρυχθεί το έργο εντός του 2021.

Στο ενδιάμεσο θα εξετάσουμε το ζήτημα της χρηματοδότησης. Έχει γίνει συζήτηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή για να χρηματοδοτηθεί από πόρους μας από τα SNB τουλάχιστον το πρώτο σκέλος, ενώ εξετάζεται και η συμπλήρωση της χρηματοδότησης από παράταση πόρων άλλων συμβάσεων που θα κατευθυνθούν στην Κρήτη. Είμαι ξεκάθαρος οτι θα γίνει με διόδια, με διευκολύνσεις όμως προς τους μόνιμους κατοίκους. Άπαξ και το έργο προκηρυχθεί θα υλοποιηθεί εντός των προδιαγραφών που θα ορίσουμε.

Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα του δρόμου. Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία εντός της 10ετίας. Ήδη υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση. Κάνω έκκληση στους συντοπίτες μου. Θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί ο καινούριος δρόμος και οι οδηγοί στην Κρήτη θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά την οδική τους συμπεριφορά.»

"google ad"

Να σημειώσουμε ότι μαζί με τον πρωθυπουργό στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης καθώς και οι Χανιώτες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάνη και κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Μετά το τέλος και των δηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Δημαρχείο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...