20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του ο κ. Δρίτσας. Θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός

Ημερομηνία:

Ο δήμαρχος Αθηναίων  Κώστας Μπακογιάννης ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Κουφοντινά.

Ερωτηθείς γiα την απεργία πείνας του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε “δεν σας κρύβω ότι οι τελευταίες ημέρες είναι μια δοκιμασία για όλους μας, όλες τις οικογένειες των θυμάτων”, σημειώνοντας «να ξεκαθαρίσω κάτι, ζήσει -πεθάνει ο Κουφοντίνας, δεν θα αλλάξει κάτι για εμάς», εννοώντας τις οικογένειες των θυμάτων του Δ.Κουφοντίνα.

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ”ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει ένα τεράστιο λάθος: περιφέρει τον Κουφοντίνα ως ”σημαία ευκαιρίας”.Τι πιστεύει δηλαδή ότι θα κερδίσει ψήφους; Μα απευθύνεται σε ένα ακροατήριο εκτός της Δημοκρατίας, σε κάποιους λίγους οι οποίοι κάνουν πολύ θόρυβο και θέτει απέναντι του την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίαςΗ τρομοκρατία, το μίσος, η βία απαιτούν ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης τους. Απαιτεί να είμαστε όλοι μαζί. Έτσι ξεμπέρδεψαν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι πρέπει να ξεμπερδέψουμε κι εμείς, με τη συνεννόηση και τη συνεργασία”.

Ακόμη, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωρή Δρίτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Δρίτσας ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής ”δολοφονεί” για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του. Θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός”.

Και πρόσθεσε “από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχει ένα κράτος δικαίου. Προφανώς υπάρχει μια Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία, η οποία δεν εκδικείται, αλλά και δεν εκβιάζεται. Πολύ σωστά, αυτή την στιγμή που μιλάμε, η ελληνική πολιτεία κάνει ότι μπορεί, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κρατήσει τον δολοφόνο στη ζωή. Αλλά από εκεί και πέρα η ζωή του είναι δική του”.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε “το ελληνικό σύστημα (πρέπει) να πάψει να βυθίζεται στο ναρκισσισμό του, να πάψει να εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να πάψει να λειτουργεί αυτοαναφορικά, να ανοίξει τα μάτια του και να καταλάβει ότι αυτή την στιγμή περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και ότι ο στόχος μας δεν είναι να γκρεμίζουμε, αλλά να χτίζουμε. Και ότι ο στόχος μας δεν είναι να διχάζουμε, αλλά να ενώνουμε”, ενώ συμπλήρωσε “αυτό είναι το στοίχημα και του σήμερα και του αύριο, για όλους μας πέρα και πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και παρατάξεις”.

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για το αν κλήθηκε να εξηγήσει στα παιδιά του, τι ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, με τον κ. Μπακογιάννη να απαντά: “Όλοι μας έχει χρειαστεί να συζητήσουμε με τα παιδιά μας δύσκολες συζητήσεις. Είναι συζητήσεις που δεν ήθελα να κάνω και λυπάμαι που αναγκάζομαι να τις κάνω”.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή Briefing 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...