Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ μ-λ: Πυρηνοκίνητα, υποβρύχια, πολεμικά ραντέρ, αντιδραστικές συμμαχίες: Μας μπλέκουν στον πόλεμο, να αντισταθούμε:

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ μ-λ:

Οι δηλώσεις του Πάιατ σε εκδήλωση στο ΚΕΝΑΠ όπου  εκθείασε το ρόλο της χώρας μας  στη προώθηση των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή αποκαλύπτουν ξανά τις διαρκείς  υπηρεσίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους φονιάδες των λαών.

Δεν έλειψαν οι αναφορές στη βάση της Σούδας για το κρίσιμο στήριγμα που αποτελεί σε κάθε είδους δολοφονικές επιχειρήσεις των αμερικανονατοικών.

"Sponsored links"

Εξάλλου ο  ερχομός ενός ακόμα πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στο κόλπο της Σούδας για αναψυχή και διασκέδαση του πληρώματος αποτελεί υπενθύμιση αυτού ακριβώς του ρόλου της βάσης αλλά και  των Χανίων ως Τρούμπας για να ξεχαρμανιάζουν οι νατοικοί ράμπο.

Αποτελεί πρόκληση για τα αντιπολεμικά αισθήματα του χανιώτικου λαού το ”καλωσόρισμα” που σταθερά απολαμβάνουν οι  νατοϊκοί  δολοφόνοι  από τους δημάρχους και τα τοπικά ΜΜΕ.

Και όλα αυτά με φόντο τις προετοιμασίες  για την επομένη σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη Ιερουσαλήμ με συμμετοχή μάλιστα του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Πομπέο .Σε αυτά τα πλαίσια ετοιμάζεται εγκατάσταση ελληνο-ισραηλινού ραντάρ στη Ανατολική Κρήτη με στόχο την από κοινού επόπτευση της κρίσιμης για τον ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό περιοχής της  Ανατολικής Μεσογείου.

Να χουμε καθαρό ότι η πολιτική της εξάρτησης και των τυχοδιωκτισμών που στηρίζει το σύνολο της αστικού πολιτικού προσωπικού  γεμίζει τη χώρα βάσεις και συνάπτει αντιδραστικές συμμαχίες με τα πιο λαομίσητα και φιλοπόλεμα καθεστώτα της περιοχής. Είναι μια πολιτική που  δεν υπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα όπως διατείνονται οι απολογητές της. Αντιθέτως τραυματίζει τη φιλία με τους γείτονες λαούς,δυναμώνει τον εθνικισμό μα πάνω από όλα μας μπλέκει σοβαρά στον πόλεμο την ίδια στιγμή που εξελίσσεται αμείωτο το ιμπεριαλιστικό μακελειό στη γειτονιά μας.

Η μετατροπή του τόπου μας σε ένα διαρκές πολεμικό  ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πρέπει να μας βρει αποφασιστικά απέναντι. Να υπηρετήσουμε με συνέπεια μακριά από προεκλογικές αγωνίες τη συγκρότηση της λαικής πάλης για το ξεπέταγμα των βάσεων του θανάτου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το πόλεμο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις