15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κ. Παπαδάκης: Η επίσκεψη Πομπέο στη Σούδα σηματοδοτεί την αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Ημερομηνία:

Η επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα σηματοδότησε μία αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τους λαούς της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κατήγγειλε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο, ενώ και οι δύο έχουν παραδώσει μία σειρά περιοχές στους ΝΑΤΟικούς, όπως Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο κ.α.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, επισήμανε, στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για να μπλοκάρουν την επιρροή της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, στόχος που υπηρετήθηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και μέσα από το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που αναπτύσσεται στη Βόρεια Ελλάδα στον άξονα Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Κομοτηνή, που θα λειτουργεί ως προγεφύρωμα για τις στρατιωτικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με την Κίνα, που έχει ισχυρή παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά θέλουν ως αντιστάθμισμα τα ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Σύρου. Με αυτά τα δεδομένα, σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης, η χώρα μας γίνεται πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών αλλά καθίσταται και στόχος, μαγνήτης επιθέσεων, από τις ανταγωνιστικές προς τις ΗΠΑ ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και υπενθύμισε σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Ο Κ. Παπαδάκης επισήμανε ακόμα ότι ο κ. Πομπέο δεν είπε κουβέντα για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και ήταν πολύ ζυγισμένος για τις διαπραγματεύσεις και τις διευθετήσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με θυσία τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά με πρόσχημα την πανδημία, επισήμανε ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα που ανακοινώνει, είναι προγράμματα που απαλλάσσουν την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές και μία σειρά άλλους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα. Τα χρήματα αυτά τα έχουν πληρώσει οι λαοί στην ΕΕ και τώρα χρηματοδοτούνται οι εργοδότες για ελάχιστες προσλήψεις.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9PghZD5zd4g”]

902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ