19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κ. Χατζηδάκης: “Όταν η WWF καταδίκαζε τους κ.κ. Σταθάκη-Φάμελλο τον Νοέμβριο 2018 για εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές Natura, για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς…Τρίτη!”

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης επανήλθε στο θέμα του περιβαλλοντικού νόμου δίνοντας έμφαση σε αυτό που χαρακτηρίζει ως υποκρισία από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε:

«Ο ίδιος ο κ. Φάμελλος (τέως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος) έδινε κατ’ επανάληψη εγκρίσεις για εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές Natura -για μάρμαρο, για λιγνίτη και για άλλες δραστηριότητες. Κατέθεσα τα χαρτιά στη Βουλή, δεν μπορούν να διαψευστούν”.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε επαναλάβει μέσα στη Βουλή ότι:

Όταν η WWF καταδίκαζε τους κ. Σταθάκη-Φάμελλο τον Νοέμβριο 2018 για εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές Natura, για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς…Τρίτη!

Όταν Greenpeace και WWF καταδικάζουν τη ΝΔ, είναι “περιβαλλοντικό έγκλημα”. Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτηριστικό είναι και άρθρο της Greenpeace την εποχή όπου Υπουργός ήταν ο Γιώργος Σταθάκης όπου χαρακτήριζε τις εξορύξεις “σοβαρή απειλή για πολλές προστατευόμενες περιοχές”:

Τόσο θαλάσσια, όσο και όλα τα χερσαία οικόπεδα πετρελαίων καταλαμβάνουν ολοκληρωτικά ή τμηματικά πολλές περιοχές του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών (Natura, εθνικά πάρκα, κλπ).

  • Χερσαία περιοχή «Ιωάννινα»: Συνολική έκταση 4.187 τ.χλμ., μεταξύ των οποίων ολοκληρωτικά ή τμηματικά 20 περιοχές Natura και τμήματα του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου και της Περιοχής προστασίας της φύσης Στενών και εκβολών Αχέροντα και Καλαμά.
  • Κατάκολο: Συνολική έκταση 542 τ.χλμ. και καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της περιοχής Natura GR2330007 «Παράκτια θαλάσσια ζώνη από ακρ. Κυλλήνη έως Τούμπι-Καλογριά».
  • ΒΔ Πελοπόννησος: Συνολική έκταση 3.778,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καταλαμβάνει 11 περιοχές Natura 2000, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφιλιάς.
  • Αιτωλοακαρνανία: Συνολική έκταση 4.360 τ.χλμ. Καταλαμβάνει ολικά ή μερικά 15 περιοχές Natura, δυο εθνικά πάρκα και δύο υγροτόπους διεθνούς σημασίας που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ραμσάρ (Λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Αμβρακικός).
  • Άρτα-Πρέβεζα: Συνολική έκταση 4.763 τ.χλμ. Καταλαμβάνει μερικά ή ολικά 10 περιοχές Natura, δυο εθνικά πάρκα, έναν υγρότοπο Ραμσάρ (Αμβρακικός).

Υποβάθμιση του πλαισίου προστασίας των περιοχών Natura: Οι συμβάσεις παραχώρησης απομειώνουν δραματικά το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των περιοχών Natura, καθώς τις εργασίες σεισμικής έρευνας οι συμβάσεις παραχώρησης δεν τις καλύπτουν με την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία της ΕΕ δέουσα εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Από το φωτογραφικά ευνοϊκό πλαίσιο για τις εργασίες σεισμικής έρευνας όμως υποβαθμίζεται συνολικότερα το τεράστιας σημασίας περιβαλλοντικό κεκτημένο της εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των σχετικών διαδικασιών διαφάνειας και αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ