Κ. Χρυσόγονος: 166 δισ. ευρώ βρώμικο χρήμα ξεπλένεται κάθε χρόνο στην Ευρωζώνη

1 Σχόλιο

Την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Ευρώπη τόνισε με παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος τονίζοντας ότι αυτό που περισσότερο από όλα χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και προσήλωση στη διαφάνεια.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

“Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποτελεί μια τεράστια πληγή για την οικονομική ζωή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ελάχιστο άμεσο κόστος από το οργανωμένο έγκλημα ξεπερνάει τα 166 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Europol. Αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα για την ανάπτυξη, λιγότερα χρήματα για κοινωνικές παροχές και τελικά επίταση της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας.

"Sponsored links"

Γιατί λοιπόν δεν καταφέραμε να καταπολεμήσουμε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Ευρώπη; Ο λόγος είναι ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε ποτέ την απαραίτητη πολιτική βούληση να το πράξουμε.

Εκεί έγκειται η χρησιμότητα των δύο νομοθετημάτων που συζητάμε σήμερα. Οι νέες προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχονται με βελτιώσεις σε σχέση με τα όσα ήδη ισχύουν. Η τήρηση αρχείων με τους τελικούς πραγματικούς δικαιούχους-ιδιοκτήτες των νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των καταπιστευμάτων, που θα είναι ανοιχτά προς έλεγχο σε όσους αποδεικνύουν έννομο συμφέρον, αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την καθιέρωση ενός καθεστώτος διαφάνειας.

Χρειάζονται όμως και παραπέρα αποφασιστικά βήματα προς την κατοχύρωση της διαφάνειας στις οικονομικές συναλλαγές. Αυτή είναι η μεγάλη και πραγματική διαρθρωτική μεταρρύθμιση που χρειαζόμαστε και όχι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε όφελος του κεφαλαίου, την οποία προωθούν με κάθε τρόπο οι κυρίαρχες σήμερα στην Ένωση πολιτικές δυνάμεις”.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Barbara Swanson

    After I lost my job I starting reading about this way to make money online, after countless hours of searching and searching, I had found a place ( http://tinyurl.CoM/p74plm6 ) to do exactly that, after putting in a little bit of time, I’m making $3000 on a average month, I will never work for a boss again.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις