Λάρισα: Εργαζόμενοι απολύθηκαν, γιατί δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

Κανένα σχόλιο

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν πρώην εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης της Λάρισας, οι οποίοι καταγγέλουν ότι απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Όπως έχει αναφερθεί σε πλήθος δημοσιευμάτων, η επιστροφή του δώρου έχει καταστεί πάγια τακτική επιχειρήσεων. Ο εργοδότης καταβάλει κανονικά το δώρο των Χριστουγέννων ως υποχρεούται από τον νόμο και στη συνέχεια, είτε ζητά από τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν είτε το ποσό αυτό συμψηφίζεται με μισθούς των τελευταίων.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση της θεσσαλικής πρωτεύουσας, πέντε εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση, αποφάσισαν να μην επιστρέψουν το δώρο, παρά τις απειλές της εργοδοσίας πως μία τέτοια πράξη συνεπάγεται καταγγελία της σύμβασης.

"Sponsored links"

Ο εργοδότης προχώρησε στην απόλυση δύο εκ των εργαζομένων πριν την λήξη του προηγούμενου έτους ενώ, όπως αναφέρει το onlarissa, επίκειται μία ακόμη απόλυση.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο πραγματικός λόγος της απόλυσης δεν αναφέρεται-προφανώς- στην καταγγελία της σύμβασης, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι συνάδελφοι τους, που δεν αρνήθηκαν την επιστροφή ολόκληρου ή μέρους του δώρου τους, συνεχίζουν να εργάζονται.

onlarissa

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις