14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή»: Δράση με φόντο το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κρήτη-Χανιά, 2017»

Ημερομηνία:

Καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου ‘Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή’, που αφιερώνεται στη μνήμη του γιατρού Μιχάλη Μπονατάκη (μέλους ΕΔΕΕΚ-Ιατρικού Συλλόγου Χανίων) θα πραγματοποιηθεί στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, 18.00-21.00 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, 10.30-14.30.

H καμπάνια ταξίδεψε από τις αρχές Δεκεμβρίου το σύνολο των περιαστικών Δήμων του Ν. Χανίων και θα απολήξει στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΕΕΚ «Κρήτη-Χανιά, 2017» -1η Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό & την Κοινοτική Δράση με θέμα: ‘Η Πόλη Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη Ζωή».

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης(ΕΔΕΕΚ) & το e-επιστημονικό περιοδικό ‘Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα’ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, τον Δήμο Κισάμου, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων (ΙΣΧ), την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου και το Παν/μιο Κρήτης (ΦΚΣ).
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα-αιχμές (όπως: το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή) και στα αίτιά τους. Στο πλαίσιό της θα λειτουργήσουν πολιτιστικά περίπτερα και εργαστήρια διαλόγου, ενώ η καμπάνια θα ξεκινήσει με την περιβαλλοντική διαδρομή στο φαράγγι της Ρόκας που συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κεράς (η Αντωνούσα), Φαλελιανών (το Αντάμωμα), Ρόκας (η Ρόκα) (Εκκίνηση Σάββατο 22/5/2017, ώρα 10.00 από το Δημ.Σχ. Φαλελιανών)

Πρόκειται για μία κοινοτική δράση που στηρίζεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην Δικτύωση και στον Εθελοντισμό κι αποβλέπει στην Ενδυνάμωση πολιτών και στελεχών του τόπου.
Απώτερος στόχος της είναι η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας συντονισμένου συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου και η ανάληψη υπεύθυνης κοινοτικής δράσης των αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, πολιτισμικών κλπ εκπροσώπων ομάδων, φορέων, εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών σε ένα σύγχρονο νησί που μαθαίνει Διά Βίου.

(*Επόμενος σταθμός: Δήμος Χανίων στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κρήτη-Χανιά, 2017: Η Πόλη Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη Ζωή» που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τις 12-14 Μάϊου 2017)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ