21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαμπρά εγκαίνια του 10ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας

Ημερομηνία:

Με τον πλέον λαμπρό τρόπο, όπως αρμόζει στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (12/8) το βράδυ, τα εγκαίνια του “10ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας” που διοργανώνουν ο Δήμος Κισάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μέχρι την Κυριακή 20 Αυγούστου, στο χώρο Φεστιβάλ, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο στην πόλη της Κισάμου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων που σήμανε και την έναρξη του Φεστιβάλ έκοψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, κατά την ομιλία του, τόνισε:
 
Το “10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας” είναι πλέον θεσμός για την περιοχή μας και όχι μόνο, από το 2008, οπότε και ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα αφενός να απολαύσει τα προϊόντα της περιοχής μας, αφετέρου να διασκεδάσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνονται στις 9 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ. Απαιτείται η συμμετοχή των “ντόπιων” και όχι μόνο, επιχειρήσεων, ο αριθμός των οποίων έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια. Αν δεν συνεισφέρουν οι επιχειρηματίες της Κισάμου, δεν θα έρθουν και τα οφέλη που ζητούν και επιθυμούν. Χρειάζεται διαρκής συνεργασία των επιχειρήσεων, με τους θεσμούς και τους φορείς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Εμείς ως Δήμος Κισσάμου και ως Κοινωφελής Επιχείρηση κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να στηρίξουμε το Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τη φετινή συνδιοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν στηθεί 42 “περίπτερα” στο χώρο Φεστιβάλ, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου, που λειτουργούν 18.30 – 23.30, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...