Λαφαζάνης στα “Παραπολιτικά”: Η αλήθεια για το “Νομισματοκοπείο”

Κανένα σχόλιο

Ο Παν. Λαφαζάνης απάντησε με αποκαλυπτικό άρθρο του σε έρευνα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” τόσο για την πραγματική πρόταση του, εξόδου από την κρίση όσο και για το Νομισματοκοπείο, το οποίο, δήθεν, σχεδίαζε ο ίδιος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο Λαφαζάνη στα Παραπολιτικά:

“Το ότι στην Ελλάδα, την κρίσιμη περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, που είχε διακοπεί η ρευστότητα του ευρωσυστήματος προς τις τράπεζες, παρέμεναν αποθηκευμένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη χώρα μας ποσά της τάξης των 16 έως 22 δις ευρώ, τυπωμένα σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα, το πληροφορήθηκα από έγκυρη πηγή, παρ’ ότι δεν ήταν τότε ένα θέμα, που σχετιζόταν με τις άμεσες κυβερνητικές αρμοδιότητες μου.

"Sponsored links"

Απ’ όσο κατάλαβα ουδείς άλλος στην κυβέρνηση, ούτε βεβαίως ο Πρωθυπουργός, ούτε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο γνώριζε την ύπαρξη αυτού του ιλιγγιώδους ποσού στη χώρα μας, το οποίο σημειωτέον δεν ήταν αποθηκευμένο στο Νομισματοκοπείο, το οποίο δεν είχε καμμία σχέση με αυτή την υπόθεση και για λόγους μόνο συμβολικής προπαγάνδας αναμίχθηκε αργότερα από τον Τσίπρα, τον Στουρνάρα, τον Βαρουφάκη και το περιβάλλον τους, αλλά φυλασσόταν διασκορπισμένο στο  δίκτυο των ανά την Ελλάδα καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας.

Μετέφερα στον έκπληκτο Πρωθυπουργό την ύπαρξη αυτού του ποσού και δεδομένων των πρωτοφανών δυσκολιών που αντιμετώπιζε τότε η  χώρα εξ αιτίας των πραξικοπηματικώνκινήσεων της ΕΚΤ, του πρότεινα, ως μόνη δυνατή απάντηση στους εκβιασμούς του ευρωσυστήματος και εφ’ όσον δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία, όπως επίμονα εισηγούμην για τέτοιες αναμενόμενες, άλλωστε, καταστάσεις, να αξιοποιήσουμε νομίμως, ως δάνειο με το ευρωπαϊκό επιτόκιο και με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μέρος του αποθηκευμένου ποσού των 16-22 δις στη χώρα, προκειμένου να επιβιώσει ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, και για να χρησιμεύσει αυτό το ποσό ως γέφυρα επίσης για να περάσει η χώρα με τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα στο εθνικό νόμισμα.

Αυτή η πρόταση, δύσκολη αλλά ρεαλιστική, θετική και βιώσιμη, ως εναλλακτική πρόταση για την πορεία της χώρας, που θα ήταν και η μόνη η οποία λόγω των συνεπειών της για το ευρωσύστημα, θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει την διαπραγματευτική στάση της τρόϊκας και τα τότε δεδομένα, απερρίφθη πανηγυρικά από το δίδυμο των φανατικών ευρωφυλάκων Τσίπρα-Βαρουφάκη και με αποτροπιασμό από όσους τους περιέβαλλαν, Δραγασάκη, Τσακαλώτο, Φλαμπουράρη, Παππά κλπ, χοροστατούντος τότε του φερέφωνου του Ντράγκι, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος κινήθηκε τότε ως κανονικό παρακράτος για να προασπίσει τα άνομα συμφέροντα των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, απέναντι σε μια εκβιαζόμενη καθημαγμένη χώρα και ένα λαό που στο μεγάλο μέρος του επένετο.

Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια για την υπόθεση που το σύστημα γκαιμπελικήςπαραπληροφόρησης ονόμασε «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο» και το οποίο απέδοσε τάχα σε δική μου έμπνευση.

Ο Γ. Βαρουφάκης λέει από την αρχή μέχρι το τέλος ψέμματα, τα οποία είναι γι’ αυτόν ρουτίνα. Νομισματοκοπείο, δηλαδή δράκο, δεν είχε το παραμύθι. Το Νομισματοκοπείο, όπως είπα, δεν είχε ευρώ. Χρησιμοποιήθηκε από τον Τσίπρα, τον Στουρνάρα και τον Βαρουφάκη για να με συκοφαντήσουν, να με διακωμωδήσουν και να με εξοντώσουν πολιτικά. Ουδέποτε εγώ, όπως αθλιέστατα είπε πρόσφατα ο Βαρουφάκης, ισχυρίστηκα « ναι, εγώ το έκανα» για το Νομισματοκοπείο.. Ούτε φυσικά ο Φλαμπουράρης πρότεινε ποτέ το παραμικρό για το Νομισματοκοπείο ή να αγγίξει η κυβέρνηση τα αποθεματικά της ΕΚΤ στην Ελλάδα. Ήταν και αυτός τόσο φανατικός με το ευρώ που δεν θα μπορούσε ποτέ να εισηγηθεί κάτι που θα το έθετε σε κίνδυνο. Όλοι οι διάλογοι, στους οποίους αναφέρεται στο βιβλίο του ο Γ. Βαρουφάκης και αφορούν το πρόσωπό μου , πιθανότατα και τους Τσίπρα και Φλαμπουράρη, είναι ανύπαρκτοι και κατασκευασμένοι, προϊόντα της μυθομανίας του  για να φτιασιδώσουν την εικόνα του και τη ζημιά που έκανε στη χώρα. Τον προκαλώ, αφού με τόσο θράσος λέει ότι τους έχει μαγνητοφωνήσει, να τους δόσει τώρα στη δημοσιότητα.

Τσίπρας, Βαρουφάκης, Στουρνάρας και μαζί με αυτούς οι ηγετικές ομάδες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ συνωμότησαν εκείνη την περίοδο, ο καθένας από το μετερίζι του, για να θυσιάσουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα και για να της βάλουν στο λαιμό τη θηλιά του τρίτου μνημονίου, προκειμένου να διασώσουν το ευρώ και μια ξενόδουλη ολιγαρχία στη χώρα.

Όλοι οι παραπάνω, με αρχιπρωταγωνιστές τους Τσίπρα και Μητσοτάκη, βρίσκονται πάλι επί σκηνής ( και δίπλα τους ο νέος ακροδεξιός θιασώτης του πρώτου μνημονίου και στήριγμα του Παπαδήμου, Κυρ. Βελόπουλος), έτοιμοι να συνεχίσουν μετεκλογικά τα καραγκιοζιλίκια τους, που τα βαφτίζουν  πολιτική αντιπαράθεση, πατώντας όλοι μαζί στις ίδιες ράγες της ατέλειωτης μνημονιακής και δήθεν «μεταμνημονιακής»περιπέτειας του τόπου και της αδιάλειπτης αποικιοποίησης της χώρας.

Δοξάστε τους!”.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις