Λαφοντέν: Επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. Το κοινό νόμισμα απέτυχε

Κανένα σχόλιο

Την επανέκδοση εθνικών νομισμάτων σε χώρες της Ευρωζώνης προτείνει ο Όσκαρ Λαφοντέν, ζητώντας την επιστροφή στο “πρώην Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα”.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbrücken, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Zeit, ο Λαφοντέν προτείνει εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος και επιστροφή στο πρότερο νομισματικό καθεστώς, που θα επιτρέπει ευελιξία στις “αμοιβαίες συμφωνίες” και τις νομισματικές ισοτιμίες.

“Πρέπει να υπάρξει πάλι δυνατότητα δραχμής, λιρέτας και πεσέτας” υποστηρίζει ο γερμανός αριστερός πολιτικός.

Ο Λαφοντέν εκφράζεται μάλιστα με θετικά σχόλια για το νέο κόμμα “Εναλλακτική για την Γερμανία”, που αντιτάσσεται στο ευρώ («Alternative fuer Deutschland», AfD) και του οποίου τα ποσοστά σημειώνουν αύξηση στις δημοσκοπήσεις.

Ο Όσκαρ Λαφοντέν υπενθυμίζει ότι ο ίδιος υποστήριξε το ευρώ για πολλά χρόνια, συμπληρώνει όμως ότι τώρα διαπιστώνει πως δεν επετεύχθη με το κοινό νόμισμα συντονισμός των οικονομικών πολιτικών των χωρών της ευρωζώνης.

πηγή: news247.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live