Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης

Κανένα σχόλιο

«Απέναντι στην «Εθνική Ομάδα Κρήτης» -όπως ονόμασε ο κ. Αρναουτάκης το συνδυασμό που ετοιμάζει για τις εκλογές του 2019 στην περιφέρεια Κρήτης- με στελέχη όλων των αστικών τάσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και επιχειρηματίες, εμείς θα κατεβάσουμε την «Εθνική Ομάδα Εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών Κρήτης», με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

"Sponsored links"

Υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ακόμα πως η συναίνεση των υποστηρικτών του σημερινού περιφερειάρχη -πέρα από προσωπικές επιθυμίες του καθενός- έχει ως αντικειμενική βάση τη συμφωνία όλων τους στη στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, για να ξεπεράσει την κρίση του, σε βάρος των εργατικών, λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων.

Η πολιτική των Προϋπολογισμών του 2019 – κράτους, περιφερειών και δήμων- υλοποιεί τους μνημονιακούς νόμους που μειώνουν δραματικά

  • τα εργατικά λαϊκά εισοδήματα (μισθοί, συντάξεις, μερική απασχόληση, φορολογία κα),
  • το ποσοστό των κρατικών εσόδων ( που το 95% προέρχεται από τη βαριά φορολογία του λαού) που δίνεται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών,

με στόχο να «απελευθερωθεί» ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εξοπλισμούς και τους «δανειστές», στις «ανάγκες» των οποίων δίνεται προτεραιότητα.

Πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων. Τεράστια πολιτική ευθύνη όμως έχουν ΚΑΙ οι διάφορες δυνάμεις σε περιφέρειες και δήμους, που τόσα χρόνια, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποδέχονται, ψηφίζουν και εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Καμιά σημασία δεν έχει, αν κάποιοι απ’ αυτούς άλλοτε ψηφίζουν ΝΑΙ και άλλοτε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ, με ρηχά επιχειρήματα – προσχήματα και υποκρίνονται ότι κάνουν αντιπολίτευση, για να θολώσουν τα νερά.

Περιφέρειες και Δήμοι, συμμορφώθηκαν κατά γράμμα στους προϋπολογισμούς τους, με τις «οδηγίες» της κυβέρνησης, πρότειναν μόνοι τους τις περικοπές κονδυλίων που ζήτησε η κυβέρνηση, χωρίς καμιά διαμαρτυρία για την αδυναμία κάλυψης των λαϊκών αναγκών. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την αναβολή των λαϊκών διεκδικήσεων, με το παραμύθι ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», κάνοντας έτσι πλάτες στην άμεση ικανοποίηση των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποτελούν συμπλήρωμα του κρατικού μηχανισμού, με διακριτό ρόλο, αλλά με ίδιους στόχους.

Το επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του, απαριθμώντας με καμάρι τα εκατομμύρια που ήδη μοιράζουν διάφορα προγράμματα στην Κρήτη σε επιχειρηματίες και ειδικά σε ξενοδόχους που κατασκευάζουν 5.000 νέες πεντάστερες κλίνες, πέρα από χρηματοδοτήσεις και παραχωρήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, που αυτή την περίοδο κάνει απ’ ευθείας η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η μόνη παράταξη που ξεσκεπάζει τόσα χρόνια τον ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της Περιφέρειας και των Προϋπολογισμών της, καταψήφισε και τον φετινό προϋπολογισμό. Η άλλη, η εναλλακτική πολιτική που αντιπρότεινε, δίνει προτεραιότητα στις λαϊκές ανάγκες και στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ικανοποίησή τους.

"Sponsored links"

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης

Ορφανός Στέλιος

Σημείωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στα πρακτικά και έδωσε στη δημοσιότητα τον παρακάτω πίνακα που επεξεργάστηκε από τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας. Αποδείχνεται ανάγλυφα τόσο το ανυπόστατο του επιχειρήματος «ο Αρναουτάκης φέρνει λεφτά», όσο και η προχωρημένη πλέον αδυναμία κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Στοιχεία Προϋπολογισμών – Απολογισμών Περιφέρειας Κρήτης 2009-2019

ΕΠΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ                   ΕΠΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                             σε εκατομμύρια ευρώ

  2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (με τις τροποποιήσεις)     134 140 123 92 105 142 142 183 163
Απολογισμός

εκτός ΠΔΕ

    110 55 56,8 46,3 37,2 59,0 54,8 62,7  
Απολογισμός      από ΠΔΕ 0 0 0 0 0,2 0,7 32,8 23,0 11,2 11,3  
Σύνολο Απολογισμού 130 138 110 55 57 47 66 82 66 74  

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις