Λαϊκή Συσπείρωση για το πρόγραμμα Flex στα Χανιά: Ακολουθούν την προτροπή του State Department για άμβλυνση του αντιαμερικανισμό μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα

Κανένα σχόλιο

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την εφαρμογή του προγράμματος Flex του Αμερικάνικου State Department σε σχολεία των Χανίων με στόχο την άμβλυνση του «αντιαμερικανισμού».

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή του προγράμματος έρχεται ως συνέχεια της Έκθεσης του State Department για την αναγκαιότητα άμβλυνσης του αντιαμερικανισμού μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ως εκ τούτου, η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων καλεί τους πολίτες να δώσουν το παρόν τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με στόχο τη ματαίωση των σχεδιασμών.

"Sponsored links"

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων αλλά και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Χανίων.

Να σημειώσουμε ότι το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείου Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α. και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education.

Το πρόγραμμα δημιούργηθηκε το 1992, και αφορούσε αρχικά τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έκτοτε επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

H Λαϊκή συσπείρωση Δήμου Χανίων καταγγέλλει την προγραμματισμένη από τον Δήμο Χανίων (Δευτέρα 7 Οκτώβρη στις 21:00) παρουσίαση του –αποκλειστικά χρηματοδοτούμενου από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ- προγράμματος FLEX – “Future Leaders EXchange” στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Χανίων.

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές Γ γυμνασίου και Α λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, ώστε να γίνουν μετέπειτα πρεσβευτές των «αμερικάνικων αξιών» στη χώρα μας.

Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα της ΝΔ, φαίνεται ότι έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή οι κυβερνήσεις τους να επιχειρήσουν και “μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνουν τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία”.

Σε αυτή τη κατεύθυνση δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει και το «τοπικό κράτος», που με συνέχεια και συνέπεια υπηρετεί τόσα χρόνια στον τόπο μας τους αμερικανοΝΑΤΟΙκους φονιάδες.

Ήταν ο Κος Βάμβουκας, ως τότε Δήμαρχος Χανίων, που τον Φεβρουάριο του 2018 επισκέφτηκε ως προσκεκλημένος την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες για να λάβει ιδιαίτερα μαθήματα στην εφαρμογή της προπαγάνδας τους στην περιοχή μας. Είναι επί δημαρχίας του Κου Σημαντηράκη που προγραμματίζεται αυτή η εκδήλωση προπαγάνδας και ξεπλύματος της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής.

"Sponsored links"

Αλλά η συναίνεσή τους να λάβουν μέρος 14άχρονα και 15άχρονα παιδιά σε οργανωμένη προπαγάνδα της αμερικάνικης πρεσβείας της Ελλάδας, και να αποτελεί ο Δήμος Χανίων τον μόνο δήμο πανελλαδικά που έχει συνδιοργανώσει τέτοια εκδήλωση, αποδεικνύει πέραν της πλήρης ηθικής και πολιτικής κατάπτωσής τους, την πλήρη υποταγή τους στον αμερικανικό παράγοντα.

Οι κίνδυνοι για τη περιοχή μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα “κράτη ανάσχεσης” μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει Αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της. Η περιοχή μας βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι ενός κυκλώνα που είναι θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει.

Ο λαός μας όμως είναι περήφανος, έχει βαθιά αντιιμπεριαλιστική παράδοση και θα τραβήξει μπροστά, στο δρόμο του αγώνα, σε σύγκρουση με τους μηχανισμούς της χειραγώγησης της νεολαίας.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να δώσουν μαζικά το παρόν την Δευτέρα στις 20:00 στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, ώστε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους να ποτίσουν με δηλητήριο τη νέα γενιά.

  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χανίων

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις