Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων: Παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας, δεν πήρατε τα αναγκαία μέτρα για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοινωσή της η Λαϊκή Συσπειρωση Δήμου Χανίων επισημαίνει ότι παρά τις διαρκείς οχλήσεις της, δε λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία εργαζόμενων και φιλοξενούμενων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων:

Τα τελευταία κρούσματα Κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και θωράκισης όλων των κοινωνικών δομών.

Ευθύνες έχει και η διοίκηση του Δήμου Χανίων που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για μέτρα θωράκισης και προστασίας εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τις ότι αυτά θα λυθούν δεν ελήφθησαν. Το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης είναι τουλάχιστον οδυνηρό, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις .

"Sponsored links"

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Δήμο Χανίων χωρίς άλλη αναμονή και καθυστέρηση να πάρει μέτρα:

1)            Ελέγχου του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ όπως και των φιλοξενουμένων υπερηλίκων στο Γηροκομείο

2)            Να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλων των χώρων όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα

3)            Να μεταφερθούν το σύνολο των επιβεβαιωμένων και των πιθανών κρουσμάτων, οι μεν πρώτοι στο νοσοκομείο, οι μέν δεύτεροι σε χώρο εκτός του γηροκομείου.

4)            Να μπεί σε αντίστοιχη καραντίνα εκτός γηροκομείου, με ευθύνη του Δήμου, το σύνολο των επαφών που έχουν ιχνηλατηθεί από τα ήδη κρούσματα, και να προχωρήσει η ιχνηλάτηση για το υπόλοιπο προσωπικό και τις οικογένειές του

5)            Να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενουμένων

6)            Να τηρηθούν τα παραπάνω και στο εργολαβικό προσωπικό με έλεγχο από τον δήμο Χανίων για αυτό στον αντίστοιχο εργολάβο και επιβολή κυρώσεων αν δεν το πράξει.

Τέλος, η ίδια η εξέλιξη του προβλήματος φέρνει ξανά στο προσκήνιο και επαληθεύει την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κάλυψη όλων των κενών και των θέσεων που απαιτούνται για την λειτουργία του Γηροκομείο με μόνιμο προσωπικό και να καταργηθεί το αίσχος των εργολάβων.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

"Sponsored links"

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις