Λαϊκό φροντιστήριο μέσω διαδικτύου από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Δείτε το πρόγραμμα

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων ανακοινώνει την πρωτοβουλία δημιουργίας λαϊκού φροντιστηρίου αρχικά διαδικτυακά και με το πέρας της καραντίνας δια ζώσης. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου “η πρωτοβουλία αυτή στηρίχθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη να καλυφθούν κενά που η κυβέρνηση δε θέλησε να καλύψει το προηγούμενο διάστημα. Στην προκειμένη κενά στον τομέα της εκπαίδευσης”.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται οτι:

Βλέπουμε ότι κανένα μέτρο δεν πάρθηκε ικανό να μας προστατέψει από το αναμενόμενο δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Τα κενά σε προσωπικό είναι τεράστια, μόνο στο νοσοκομείο των Χανίων ανέρχονται σε 30%. Κρατούν τα σχολεία κλειστά χωρίς να λαμβάνουν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού.

"Sponsored links"

Στο Δήμο Χανίων υπάρχουν 18000 μαθητές και έχουν εξασφαλιστεί μόνο 1060 tablets μέχρι στιγμής, ενώ ταυτόχρονα η τηλεκπαίδευση παραβιάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, τη γνωστική τους κατάσταση και τα απομονώνει. Οι εργαζόμενοι από την άλλη, ακόμα περιμένουν τα επιδόματα αναστολής ενώ κόβουν τα εποχικά σε κλάδους που ρημάχτηκαν λόγω καραντίνας.

Για τους πολλούς λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά για τους μεγαλοξενοδόχους και τις αεροπορικές εταιρίες βρίσκουν να χαρίσουν εκατομμύρια. Στον αντίποδα όλων αυτών, βρίσκεται το οργανωμένο κίνημα, τα ταξικά σωματεία που αγωνίζονται καθημερινά και θα συνεχίσουν και μετά την καραντίνα. Η οργάνωση στα συνδικάτα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το όπλο μας μπροστά στις δυσκολίες. Η απάντηση ήρθε με την επιτυχημένη απεργία της 26ης Νοέμβρη μετά από κάλεσμα εκατοντάδων Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε συναδέλφους μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς να γνωστοποιήσουν στα μέλη τους αυτή τη δράση και να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Καλούμε τους εποχικά εργαζόμενους και όλους που επλήγησαν να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν. Καμιά οικογένεια χωρίς βοήθεια, κανένας μαθητής μόνος του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις